reklamı kapat

POPÜLER

2022 Subaru Forester
2022 Subaru Forester

2022 Subaru Forester; otonom acil direksiyon müdahalesiyle güvenlikte yeni seviye

 - Güncelleme: 12 Ocak 2022 14:23

Özellikle güvenlik tarafında yeni bir seviyeyi getiren 2022 Subaru Forester, meraklılarının dikkatini çekmeyi başaracak.

Haziran 2021’de Japonya merkezli olarak makyajlı versiyonuyla karşımıza çıkarılan Subaru Forester için benzer operasyonun Avrupa’ya yansıma vakti geldi. 2022’nin ilk günlerinde yeni model yıllı dinamikleri lanse eden Japon üretici, kısa süre içerisinde de aracı pazara sunmaya hazırlanıyor. JDM versiyonunda olduğu gibi özellikle teknoloji odaklı önemli iyileştirmeler alarak olan devam edecek Forester, altyapı ve performans dinamikleriyle ise çok fazla değişim barındırmayacak. 2022 Subaru Foster zenginleştirilen standart donanımlarının yanında yeni renk ve jant seçeneklerini de beraberinde getirecek.

2022 Subaru Forester

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Subaru Forester ile birlikte EyeSight’ta bir üst kademe

Resmi kaynaklardan kısa süre önce paylaşılan yenilikler arasında en çok EyeSight ön plana çıkıyor. Markanın kendi içerisinde isimlendirdiği güvenlik ve sürüş teknolojisi yardımcısı olan sistem, 2022 model yılıyla birlikte dördüncü jenerasyonuyla Forester’a geliyor. İçerisinde on bir adet güvenlik desteğini barındıran yeni sistem içerisinde üç donanımın tamamen yeni oluşu dikkat çekiyor. Bu yenilikler arasında bizim favorimiz ise otonom acil direksiyon müdahalesi. Otomobillerde daha çok frenleme üzerinden gördüğümüz bu fonksiyon, yeni Forester’da doğrudan direksiyona da müdahale ederek kazadan kaçınmada büyük rol oynayacak gibi görünüyor. Bununla birlikte adaptif şerit takip ve şeritten ayrılma yardımcıları da premium segmentte gördüğümüz ve kullanıcı deneyimini bir üst noktaya taşıyanlar arasında olacak. Kokpit tarafında deneyime etki edeceğini düşündüğümüz bir diğer parça da uzaktan kontrol sistemi. Kullanıcıların el hareketlerini takip edecek olan sistem sayesinde klimanın sıcaklık derecelendirilmesi temassız şekilde ayarlanabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yenilenen Forester’ın kaputunun altında is mild-hybrid sistemle kombin edilen e-Boxer motor teknolojisi standart olarak karşımıza çıkıyor. 2.0 litrelik benzinli motorun bir adet elektrik motoru ve 13,5 kWh’lik batarya ile harmanlandığı bu sistemle birlikte çok ufak da olsa elektrikli sürüş deneyimi de mümkün. 40 km/s hıza kadar 16,5 beygir güç üreten elektrik motoruyla hareket edebilen Forester için 1,6 kilometrelik sürüş menzili daha çok yoğun dur-kalklı trafikte işlevsel olacak gibi görünüyor. Markanın imza olmuş dört tekerlekten çekiş sistemi de yeni sürüş modlarıyla birlikte yine ön planda olacak. 220 milimetrelik yerden yükseklik ve 509 litrelik bagaj hacmi (Koltuklar yatık 1.779 litre) ile gelen Forester’ın 1.870 kilograma kadar da yük çekebildiğini belirtmekte fayda var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Video

Yeni Nissan Qashqai