reklamı kapat

POPÜLER

2022 Subaru Forester STi Sport

2022 Subaru Forester STi Sport; performans maskesi amiralin yüzünde

 - Güncelleme: 28 Haziran 2022 17:41

Japonya merkezli olarak duyurulan 2022 Subaru Forester STi Sport, özellikle sürüş deneyimi konusunda iddialı olacak.

Yeni yıl kutlamalarını makyajlı Forester’ı Avrupa pazarına ocak ayı itibarıyla getirerek yapan Subaru, ailenin amiral gemisi için dokunuşlar yapmaya devam ediyor. Şu sıralar ilk elektrikli modeli Solterra ile gündemimizde olan marka, Japonya merkezli olarak keyifli bir versiyonun duyurusunu gerçekleştirdi. STi rozetiyle nabzımızı yükseltmenin yeterli olmadığına kanaat getiren Subaru ekibi, bu rozetin yanın bir de Sport ekleyerek Forester üzerinden dikkat çekici bir paket ortaya koyuyor. 2022 Subaru Forester STi Sport versiyonu rakamsal bazda bir geliştirme barındırmasa da, tasarım ve süspansiyon tarafında yapılan dokunuşlarla hissiyat olarak aracın yüzünü sportif kanada çeviriyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Subaru Forester STi Sport için öne çıkan detaylar

Şimdilik sadece Japonya’ya özel olarak satışa sunulacak olan versiyonla birlikte Forester’ın gövde panellerinde kolaylıkla fark edeceğimiz değişimler bizi karşılıyor. Tampon, marşpiyel, spoiler ve difüzör gibi gövde panellerine gelen dokunuşların yanında 18 inçlik jant seti ilk bakıldığında dikkat çekici. Gövde renginden farklı olarak siyah gelen aynalar da, araca yapılan diğer dokunuşları tamamlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kokpit tarafına geçtiğimizde ise STi logolu koltuklar bizi karşılarken, Nappa deri döşemenin her noktada kullanılması sportiflikle birlikte kalite algısını da önemli oranda yukarı taşımada etken konumda. STi Sport ile birlikte görünmeyen tarafta da değişimler var. Süspansiyonlarda aracın performans sürüşünde daha net tepkiler verebilmesini sağlayan değişimler yapıldığını vurgulaya Subaru, binek modellerle kıyaslanabilecek iddialı bir sürüş deneyimi vadediyor. Subaru Forester STi Sport’un kaputunun altında ise 1,8 litrelik motoru 177 PS güç ve 300 Nm tork değerleriyle görmeye devam ediyoruz. Ağustos ayıyla birlikte Japonya satışları başlaması planlanan modelin Avrupa pazarına yansıtılmasıyla ilgili şu aşamada bir plan paylaşılmış değil.