reklamı kapat

POPÜLER

2024 Porsche Panamera

2024 Porsche Panamera için iki yeni E-Hibrit model geldi: “Panamera 4 E-Hybrid ve Panamera 4S E-Hybrid”

 - Güncelleme: 20 Şubat 2024 10:22

2024 Porsche Panamera için iki yeni E-Hibrit model geldi. Firma sevilen aracındaki seçenekleri ciddi şekilde artırdı.

2024 Porsche Panamera birden fazla motor seçeneğiyle geliyor. Bunlardan birisi elektrik destekli Panamera Turbo E-Hybrid, 4-litrelik V8 motor ve taşıdığı 25,9 kWh batarya ile desteklenen elektrik motoruyla toplamda 670 beygir güç sunabiliyor. Gücü dört tekere aktaran ve sekiz ileri PDK şanzıman ile donatılan bu versiyon, 0’dan 100 km/s hıza 3 saniyede çıkabiliyor. Araç için aynı zamanda Panamera ve Panamera 4 seçenekleri de sunuluyor, bunlarda 2.9-litrelik V6 motora yer veriliyor. 348 beygir güç sunan bu versiyonlardan Panamera, 0’dan 100 km/s hıza 5 saniyede çıkabiliyor. Panamera 4 ise dört çeker üzerinden 100 km/s hızı 4,7 saniyede görebiliyor. Araç için yeni olarak artık Panamera 4 E-Hybrid ve Panamera 4S E-Hybrid seçenekleri de sunuluyor. Yeni PHEV’ler yine 2.9-litrelik V6 motor üzerine kuruluyor, elektrik destekli (Ağırlıktan tasarruf etmek için PDK şanzımanın gövdesine yerleştirilmiş 187 beygirlik elektrik motorları ve 25.9 kWh bataryaları var) araçlardan 4 E-Hybrid toplam 463 beygir güç / 650 Nm tork, 4S E-Hybrid ise toplam 536 beygir güç / 750 Nm tork getiriyor. 0’dan 100 km/s 3,5 ve 3,9 saniyede çıkabilen modeller, en üstte 290 km/s hıza ulaşabiliyor. 115 bin ve 126 bin dolarlık fiyatlarla satılacak yeni versiyonlar, zenginleri mutlu edecek gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2024 Porsche Panamera, Porsche Active Ride” adı verilen havalı aktif süspansiyon sistemiyle deneme şansı elde edenleri fazlasıyla etkileyen bir sürüş deneyimi sunmuştu. Bu sistem aktarıldığı kadarıyla dört farklı hidrolik motor-pompa ünitesi kullanıyor, her bir süspansiyona çok büyük bir güç uygulayabiliyor ve bu sayede gövde salınımını neredeyse tamamen ortadan kaldırabiliyor. Bu sistemin ne kadar etkili olduğunu göstermek isteyen Porsche, araç için düzenlenen basın etkinliğinde normalde sunulmayacak özel bir demo gerçekleştirmişti.

Bu demo kapsamında aracın aktif süspansiyon sistemi bir akıllı telefona bağlanmış ve telefon üstünden kablosuz olarak kontrol edilmiş. Hata burada telefonun jiroskop sensörü dahi kullanılmış. Aşağıdaki videoda görebileceğiniz bu altyapı sayesinde aracın aktif süspansiyon sistemi, telefonun açısına uygun şekilde tepki verir hale gelmiş. İnanılmaz hızlı çalıştığı görülen sistem, akıllı bir yapıda olduğundan normal sürüşteki bozuklukları algılayarak aracı dengeliyor ve seçilen sürüş modunu saniyeler içerisinde uygulayarak sürücü ile yolculara maksimum performans ile konfor sunuyor.

2024 Porsche Panamera yanında bu da ilginizi çekebilir: İddialı AR gözlük Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition