reklamı kapat

POPÜLER

2021 Porsche Panamera

2021 Porsche Panamera tanıtıldı; işte makyajın teknik esintileri

Ağırlıklı olarak teknik iyileştirmeleri beraberinde getiren 2021 Porsche Panamera dinamikleri, elektronik desteklerle deneyime yansıtılacak.

Geçtiğimiz günlerde ipucu niteliğindeki paylaşımları üzerinden nabız yükseltmeye başlayan 2021 Porsche Panamera için hazırlıklar sona erdi. Bugün düzenlenen etkinlikle birlikte merak edilen tüm noktaları üzerindeki gizem bulutu dağıtılan model, 2021 yılıyla birlikte makyajlanarak yola devam ettirilecek. Yapılan değişimler her ne kadar makyaj başlığı altında değerlendirilse de, Porsche cephesinin oldukça önemli geliştirmeleri araca entegre ettiğine şahit oluyoruz. Tasarımın yanında Panamera’nın güç ve şasisinde büyük güncellemeler kullanıcıları bekliyor olacak.

2021 Porsche Panamera cephesinden öne çıkanlar

Panamera üzerindeki güncellemelerin ilk olarak tasarım ayağını ele alabiliriz. Markanın kısa sürede en popüler isimlerinden birisi haline gelen araçtaki değişimler aslında ilk andan itibaren kolaylıkla fark ediliyor. LED gündüz farları, tampon ve aerodinamik kriterlere de etki eden hava girişleri, yeni Panamera’daki ön yüzün baskın parçaları arasında. Arkada da yeni LED stop lambaları ve çerçevesinde bir modernizasyon söz konusu. Porsche cephesi, ürün yelpazesine üç yeni alaşım jant tasarımını da eklendi. Böylece alıcıların artık seçim yapabilecekleri 10 farklı tasarım var.

2021 Porsche Panamera

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Panamera operasyonunun en büyük dinamikleriyle ilk başta da bahsettiğimiz gibi daha çok teknik elemanlarda hissedilecek. Ailenin en üst noktasında konumlandırılan Turbo S’de kullanılan 4.0 litrelik twin-turbo sekiz silindir makine artık 625 beygir güç ve 820 Nm tork üretiyor. Bu da bir öncekine göre güç bazında 80, tork bazında ise 50 birimlik nitelikli bir artış demek. Motor bölümünde yapılan bu revizyonlar sayesinde artık Panamera ailesinin zirvesinde 0’dan 100’e hızlanma 3,1 saniyede tamamlanırken maksimumda 320 km/s hıza erişilebilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ailenin diğer üyelerinden de tanıdığımız hibrit rozeti E-Hybrid, yeni model yılıyla birlikte Panamera 4S için de tercihler arasına ekleniyor. 2,9 litrelik twin-turbo V6 benzinli motor ve 135 beybir güç üreten elektrik motorunu üzerinde taşıyan bu paket, kombinasyonda 555 beygir güç ve 750 Nm torkla kullanıcılara hizmet edecek. Paylaşılan verilere göre 4S E-Hybrid, 0’dan 100’e hızlanmasını 3,7 saniyede tamamlarken maksimumda 290 km/s hıza erişebilecek. Saf elektrik menzili ise 54 kilometre olarak teknik tabloya yansıyor. Panamera ailesinin sevilen isimleri arasında yer alan GTS’de de revizyonlar söz konusu. Bu versiyonda sunulan sekiz silindirli motor 20 beygirlik artış 475 beygir güç ve 620 Nm tork üretecek. Panamera ve Panamera 4S’teki 2,9 litrelik motorun gücü ise 330 beygir dolaylarında yola devam edecek. Porsche bu rakamsal verileri aracın şasi kontrol dinamikleriyle desteklediğinin de altını çiziyor. Yurt dışında sipariş süreci başlayan modelin ilk teslimatları önümüzdeki sonbahar döneminde Avrupa’da başlıyor.

İlginizi çekebilir

21. yüzyılın süper otomobili Czinger 21C