reklamı kapat

POPÜLER

Spoilerlara hazır olun: Game of Thrones’un beşinci sezonunun yarısı internete sızdı!

 - Güncelleme: 14 Nisan 2015 00:16

HBO‘nun sansasyonel dizisi Game of Thrones‘un ilk bölümü bugün yayınlanacak ancak dizinin ilk dört bölümü internete sızdı bile! Özellikle HBO’nun çevrim içi alana yaptığı yatırımlardan sonra oldukça kötü olan bu sızıntının kaynağının ise basına yollanan ön gösterim bölümleri olduğu söyleniyor.

Her sezon sadece 10 bölüm yayınlanan Game of Thrones’u beklemek bir hayli zor. Hal böyle olunca başta özel bir torrent sitesine düşen ilk dört bölüm bir anda kendini en yaygın torrent sitelerinde indirilmeye hazır buldu. Hafta sonu 100 bin defadan fazla indirilen bölümler hayranların korkulu rüyasını da yeniden uyandırdı zira dört yeni bölümü izlemiş olanlar şu an patlamaya hazır bir spoiler bombası. Spoilerlardan korunmak için geçtiğimiz sene hazırladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

Yeni sezonun neredeyse yarısının bir gecede internete düşmesi, HBO için ayrıca üzücü bir durum oldu. Firmanın çevrim içi servisi HBO Now‘da yayınlanacak olan bölümler de bir parça değerini kaybetmiş durumda. HBO’nun yayını dağıtım stratejisinde şimdilik bir değişiklik yok.

Gelelim dizinin sızan bölümlerine. Bir aceleyle dizinin ilk dört bölümünü izlemek istemeyebilirsiniz zira görüntü kalitesi oldukça düşük. Ekranın sol alt kısmında ise silinmiş bir logo mevcut ve tüm bölüm boyunca izleyiciye eşlik ediyor. Ayrıca bir oturuşta dört bölüm izleyen hayranların yeni bölüm için bir ay daha beklemek zorunda olduğunu belirtelim. Game of Thrones’un yeni sezonunun bir hayli sansasyonel olacağı düşünülürse beşinci bölüm için bir ay daha beklemek istemeyebilirsiniz.

Yeni sezonun getirilerinden de bahsetmek gerekirse; öncelikle bu sezonun senarist kadrosunda George Martin’in yok. Her sezon bir bölümün senaryosunu tamamen Martin’in kendisi yazıyor, bunun dışında senaristlere hikaye örgüsünde yardımcı oluyordu. Ancak Martin’in DOS işletim sistemli bilgisayarındabüyük bir hızla” yazmaya devam ettiği altıncı kitabın bir türlü gelmemesi sebebiyle işleri hızlandırmak için böyle bir karar alındı. Bu da beşinci sezonun seri için kırılma noktası olduğu anlamına geliyor. Senaristlerin ve George Martin’in ortak açıklamasına göre beşinci sezondan itibaren dizi kitaptan farklılaşacak ve kitaba spoiler olabilecek konuları ekrana yansıtacak. Beşinci sezonda kitapta ölmemiş olan karakterlerin de öleceğinin duyurulması ise tek bir noktayı kanıtlıyor: Game of Thrones evreninde gerçekten de kimse güvende değil.