reklamı kapat

POPÜLER

Game of Thrones’taki büyük savaşın perde arkası [Video]

Game of Thrones bir kez daha şaşırtmadı ve sezon finaline doğru efsane bir bölüm yayınladı. Ancak bu bölüm öncekilere hiç benzemiyor. Aksiyonun doruk noktasına çıktığı bölümde aynı zamanda altı sezondur ilk kez yüzümüz güldü. Sezona damgasını vuran savaş sahnesi nasıl çekildi dersiniz?

Yazının başından uyaralım. Bu haber oldukça karanlık ve spoiler dolu. O yüzden son bölümü izlemediyseniz ve bir şekilde spoiler’lardan kaçındıysanız bu haberi okumadan bölümü izlemenizi öneririz.

Altı koca sezon Stark ailesiyle dramdan drama koştuktan sonra son bölümle beraber uzun zamandır ilk kez gün yüzü gördük. Snow’ların savaşında Jon Snow ve Ramsay Bolton karşılaşmasının tek bir anlamı vardı; ya Stark’lar tamamen kaybedecek ya da küllerinden doğacak. Yeni bölümle nefesimizi tuttuk ve filmleri aratmayacak bir savaş sahnesi izledik. Sonunda ise uzun zamandır hasret kaldığımız zafere kavuştuk ve bayrakları astık.

Dokuzuncu bölümün çekimleri ise CGI değil alın teri. 600 set çalışanı, 500 figüran, 80 at ve 25 günü aşan çekimle efsane savaş gerçekten hayranlık uyandırıcıydı. 10 milyon doların üstündeki bütçesiyle de oldukça iddialı bir bölüm olan Battle of Bastards, olabildiğince gerçekçi, CGI’dan uzak bir şekilde savaşı hissettirmeyi başardı. Atların çarpışması, Jon Snow’un ona doğru koşan bir orduyla yüzleşmesi ve tüm o kargaşanın perde arakası izlendiğinde neden unutulmaz bölümler arasında yer aldığını anlamak güç değil. Kim bilir belki de önümüzdeki hafta yayınlanacak olan sezon finalini bile gölgede bırakabilir.