reklamı kapat

POPÜLER

Meitu’dan tüm fotoğraf uygulamalarını rafa kaldıran akıllı telefon

Meitu hem akıllı telefonları hem de büyük ilgi gören selfie uygulamasıyla tanınıyor. Çin tabanlı bu firma son olarak T8 model akıllı telefonlarını görücüye çıkarttı. Şimdiye kadar selfie’ye özel tasarlanmış birçok akıllı telefon piyasaya sürüldü ancak T8 bu iddiasını bir sonraki aşamaya taşıyor.

T8 tahmin edilebileceği üzere son teknolojiyle donatılmış bir ön kamera ile geliyor. Bu başlı başına kaliteli selfieler çekebilmek için oldukça önemli bir faktörken, Meitu bulunla sınırlı kalmıyor. Magical AI Beautification ismiyle anılan sistem yüzleri özel bir şekilde algılamaya olanak sağlıyor. Peki bu sistem ne işe yarıyor? Öncelikle yüzü ayırt ediyor, ardından ten rengini analiz ediyor. Tüm bunların ardından dişleri beyazlatma, göz altı torbalarını ortadan kaldırma, cildi pürüzsüzleştirme, yüze canlılık katma gibi tüm özellikleri bünyesinde barındırıyor. Arzu ederseniz beğendiğiniz filtreleri de kullanabiliyorsunuz. Kameranın güzel yanı bunu sadece tek bir kişiye uygulamıyor olması. Grup fotoğraflarında herkesin yüzünü teker teker algılayıp bahsi geçen işlemleri her biri için gerçekleştiriyor. Üstelik bu durum sadece fotoğraflar için geçerli değil. Gerçek zamanlı videolarda da tüm bu özellikler kullanılabiliyor. Kısacası Meitu bünyesinde barındırdığı kamera ile diğer tüm fotoğraf uygulamalarını gereksiz hale getirmekle kalmıyor, kötü göründüğünüz günlerde bile güzel selfieler çekmeyi mümkün kılıyor.

Ön kamerasıyla dikkat çeken T8 modeli 5,2 inç boyutunda AMOLED ekran, 4 GB RAM, 128 GB dahili hafıza ve 2,3 GHz işlemciye sahip. 21 megapiksellik arka kamerayla gelen bu akıllı telefon şimdilik sadece Çin’de 479 dolardan satılıyor.