reklamı kapat

POPÜLER

GoPro

GoPro’nun hazırladığı ilk kamerayı hiç görmüş müydünüz? [Video]

 - Güncelleme: 07 Şubat 2018 12:40

Son dönemde çok da güzel zamanlar geçirmeyen GoPro, kamera sektöründe çok uzun zamandır yer alıyor. Peki bu markanın başlangıcı hangi kameraya dayanıyor? İşte cevabı;

GoPro aslında tam bir başarı örneği. Halen şirketin başında olan Nick Woodman tarafından kurulan şirket, bu alana 2005 yılında çıkarttığı “GP Hero” modeliyle başlıyor. Woodman’ın sörf yaparken görüntü kaydetme isteğinin ticarete dökülmüş haline olan GP Hero, dijital bile değil. Evet 2005 yılında çıktığında 35mm filmle kullanılabilen ve sadece fotoğraf çekebilen kamera, akılcı bir tasarım üzerine kuruluyor. Özel bilekliğiyle sörf gibi zorlu sporlarda kaybolma riskini ortadan kaldıran ürün, elde fotoğraf çekimini kolaylaştırıyor. Günümüz Hero kameraların dedesi diyebileceğimiz model, 2006 yılına kadar sadece 20 dolardan satılıyor. Çin’deki fabrikada sadece 3 dolara üretebildiği söylenen kamera, şu an Ebay üzerinde 40 dolar civarlarında alıcı bekliyor.

GoPro
GoPro
GoPro
GoPro

GoPro zor durumda

2017 son çeyrek rakamlarına bakıldığında artık yeniden kar elde edebilen bir şirket halini alan şirket, buna rağmen eski kayıpları acısını yaşıyor. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde tam 104 milyon dolar kayıp açıklayan firma kendisi satmak için planlar içerisinde bulunuyor. Geçtiğimiz hafta başarısız KARMA sonrası drone pazarından çıkan şirket, alanda rakipsiz olmasına rağmen yeni modelleriyle kendisine yeni kullanıcı çekmekte zorlanıyor.