reklamı kapat

POPÜLER

Skpda Vision X

Merak edilen tüm tasarım detayları ve elektrikli kaykay bonusuyla Skoda’nın geleceği Vision X sahnede!

Tasarımı ve teknolojisiyle Cenevre’nin merak edilen projelerinden birisi olan Skoda Vision X, resim açılışa sayılı günler kalan yüzünü gösterdi.

Şubat ayının ilk günlerinden itibaren Skoda tarafından kademeli olarak bilgileri paylaşılan Vision X ile ilgili ortaya çıkan hemen her gelişmeyi sizlerle değerlendirme fırsatına eriştik. Sıkıştırılmış doğal gaz tabanlı hibrit motor teknolojisinin kullanılması itibarıyla bizler kadar otomobil meraklılarının da ilgisini çekmeyi başaran bu konsept proje, markasının kısa vadede atabileceği bazı yeniliklerin haberciliği görevini üstlenmekte. İlk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda sahne alacak olan Vision X, basın mensupları için erken başlayan etkinlikle örtülerinden kurtularak karşımıza çıkıyor. Kompakt crossover sınıfında yer alan projesinin bazı detaylarını geçtiğimiz günlerde paylaşan Skoda, geriye kalan eksik parçaları da bugün itibarıyla tamamlamış oldu.

130 beygirlik güç

Kaputunun altında 1,5 litrelik yeni nesil TSI motorun kullanıldığı Skoda Vision X, marka tarihinin sıkıştırılmış doğal gaz tabanlı ilk hibrit modeli konumunda. İçten yanmalı motorun yanı sıra 30 beygir güç ve 70 Nm tork üretmekte olan ve arka aksa entegre edilmiş elektrik motorunun kullanıldığı araç bu sayede dört tekerlekten çekişli olarak da yol alabiliyor. 0’dan 100’e hızlanmasını 9,3 saniyede tamamlayabilen Vision X’in maksimumda 200 kilometre hıza çıkarken kilometrede 89 gramlık karbon salınımı yapıyor. Konseptte ayrıca içten yanmalı motora entegre edilmiş 48V’luk hibrit uygulamasının da yer aldığını belirtmeden geçmeyelim.


Tasarımı itibarıyla abileri Karoq ve Kodiaq’tan izler taşıyan Vision X’in en karakteristik farkı kolayca anlaşılabileceği üzere ışıklandırma gruplarında. Burada hep görmek istediğimiz lakin birçok modelde sadece konsept aşamasında kalan Slim-LED yapıya yer veren Skoda, arka bölümde de karakteristik farklar yaratmayı tercih etmiş. Tercih edilen jant setinin tasarımı ve siyah tavan seçeneğinin de göze hoş gelen detaylar arasında yer aldığının altını çizmekte fayda var. Aracın kapılarını açıp içeriye girdiğimizde ise bizleri diğer tüm Skoda’lardan alıp başka bir aleme götüren teknolojik bir yapı var. “Keşke benim olsa” dedirten bu yapı içerisinde sürücü ekranı ve multimedya ekrandaki dijital göstergeler fazlasıyla tatminkar bir hava katıyor. Konsolun yapısı ise prototipliğin en hissedildiği nokta.


650 kilometreye kadar menzil kat edebilen Vision X’in önümüzdeki dönemde hayata geçirilen seri üretim bir modele ilham olması şimdilik masada görünen en temel ihtimal arasında. Gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini ise hep birlikte göreceğiz. Şimdilik yapabileceğimiz en gerçekçi hamle ise bagajda yer verilen elektrikli kaykaylardan bir tanesini alıp fuarın zenginliği içerisinde kaybolmak. Cenevre Otomobil Fuarı’nın heyecanı LOG.com.tr’de olacak.