reklamı kapat

POPÜLER

Google Chrome 68
Google Chrome 68

İnternet dünyasında yeni bir dönem başlatan “Chrome 68” çıktı [İndir]

 - Güncelleme: 25 Temmuz 2018 12:30

İnternet devi Google, kısa süre önce Chrome 68‘i indirmeye sundu. Uzun zamandır beklenen bir değişikliği getiren sürüm, internet dünyası için büyük önem arz ediyor.

Google hatırlarsınız geçtiğimiz dönemde önemli bir adım atmış ve HTTPS altyapısını kullanan siteleri arama sonuçlarında ön plana çıkarmaya başlamıştı. Bununla daha güvenli bir internet dünyası kurmak isteyen Google, esas değişikliği şimdi gerçekleştirdi. Yeni çıkan Chrome 68, tüm HTTP siteleri “güvenli değil” olarak işaretlemeye başladı. Bu siteleri adres bölününün sol tarafına konan işaret ile uyaran şirket, artık her siteyi HTTPS’ye geçmeye zorluyor. Bu zorlama da herkes için oldukça iyi görünüyor. HTTPS kullanan sitelere girdiğiniz zaman bilgiler sadece karşı taraf ve sizin tarafınızdan okunabilecek şekilde şifreleniyor. HTTP ile yapılan bilgi alışverişinde ise herhangi bir şifreleme bulunmuyor. Şirket attığı bu adımla HTTPS’ye geçmeyen site bırakmayacak gibi görünüyor. Dediğimiz gibi bu da internet güvenliği çok ama çok iyi duruyor.

Google Chrome 68

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“Google Chrome 68”

Yeni altyapıyı “tarayıcının güvenliği için bir kilometre taşı” olarak nitelendiren firma, yeni sürümde birçok hatanın düzeltildiğini ve performasın artırıldığını belirtiyor. Onun haricine yeni bir özellik getirmeyen sürüm, direkt olarak buradan elde edilebiliyor. Tarayıcıyı hali hazırda kullananlar ise içeriden güncelleme gerçekleştirebiliyor.

İlgili Video

Şirketten çok eğlenceli yeni site