reklamı kapat

POPÜLER

Kuzey Kutbu’nun soğuğundan Afrika’nın çöllerine; BMW X7 ve zorlu test süreci [Video]

İsveç’ten başlayıp Afrika’ya kadar uzanan zorlu test süreciyle ilgili detaylarıyla karşımıza çıkan BMW X7, önümüzdeki önemli modellerden birisi olacak.

Geçtiğimiz günlerde basına sızan patent görselleri üzerinden ufak bir değerlendirme daha yapma şansına eriştiğimiz BMW X7, parçaları bir araya getirilmeye devam eden yapbozlar arasındaki yerini koruyor. Uzun süredir prototip versiyonuyla sokaklarda objektiflere yakalanan “büyük böbrek” resmi kaynaklar üzerinden ipucu niteliğindeki detaylarıyla karşımıza çıkmakta. BMW’nin bir anlamda seri haline getirdiği bu ipuçlarından yenisi, X7’nin üstesinden geldiği zorlu test koşullarını gözler önüne seriyor. Uzun bir süreci geride bırakarak tamamen hazır hale getirilecek olan modeline fazlasıyla güvenen BMW, sürüş dinamiklerini “süper” olarak nitelendirmekten de geri kalmıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Zengin motorlar bekleniyor

İçerisinde Kuzey Kutbu’nun da yer aldığı test rotalarından başarılı sonuçlar alarak çıktığı söylenen X7’yi, “sadece lüks bir SUV”nin kalıbının ötesine geçirme çabası söz konusu. Bu süreçte Afrika‘da da bulunan bu yeni canavarın dinamiklerini doğrusu söylemek gerekirse biz de fazlasıyla merak ediyoruz. Tabi ki bunu test etmek için önümüzde epeyce bir zaman var. Yapılan açıklamalar doğrultusunda bu yılın son aylarında tanıtımı gerçekleştirilecek olan X7’nin satış süreci de 2019 itibarıyla başlayacak. Araçla ilgili teknik detaylar henüz resmiyet kazanmasa da 335 beygir güç üreten 3.0 litre sıralı altı silindir ve 456 beygir güç üreten 4,4 litrelik V8 gibi makinelerin sunulmasına kesin gözüyle bakıldığını şu aşamada söyleyebiliriz. Plug-in hybrid seçeneğini de beklediğimiz X7’nin dördüncü seçeneği ise dizel üzerine şekillenecek gibi görünüyor. Sözü fazla uzatmadan sizleri paylaşılan video ile baş başa bırakıyoruz. Gelişmeleri LOG.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.