reklamı kapat

POPÜLER

Apple iOS 12

Beklenen Apple “iOS 12” herkes için ne zaman indirmeye açılacak?

Apple‘ın WWDC 2018‘de görücüye çıkarttığı yeni mobil işletim sistemi iOS 12, merakla bekleniyor. Peki işletim sistemi ne zaman geliyor? İşte cevabı;

Artık son dönemini yaşayan iOS 11’in yerini alacak Apple iOS 12, iPhone ve iPad sahipleri tarafından merakla bekleniyor. Bunun arkasında ise performans konusunda yapılan iyileştirmeler yer alıyor. Yüklendiği cihazları beta haliyle bile daha stabil ve hızlı hale getiren sürüm, daha şimdiden büyük beğeni topluyor. Birçok konuda ciddi iyileştirmeler getiren sürüm, sadece yeni değil eski cihazlara da hayat veriyor. Bu sürümü iOS 11’de yaşanan basit hatalar nedeniyle stabilite / performans üzerine kuran firma, esas yenilikleri önümüzdeki yıla ve olası adıyla iOS 13’e saklıyor. Bildiğimiz kadarıyla iOS 12, yenisi yolda olan iPhone X’un şikayet edilen birçok sorununu da ortada kaldırıyor. Örneğin artık Face ID’ye birden fazla yüz eklenebiliyor. Ya da uygulamaları kapatmak için üzerine basılı tutulması gerekmiyor. Özellikle bu son detay çok beğeniliyor. Yeni işletim sistemi iPhone 5S ve üstü cihazlara eğer bir değişiklik olmaz ise 18 Eylül tarihinde geliyor. Aynı ay içerisinde firmadan yeni iPhone, Watch ve iPad modelleri de geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple iOS 12 için kötü bir haber var

Yeni işletim sistemi daha önce paylaştığımız üzere çıkışında grup FaceTime özelliğinden yoksun olacak. Şu an hem iOS 12 hem de macOS Mojave betalarından kaldırılan destek, 32 farklı kişinin FaceTime üzerinden grup halinde sohbet (Sesli ya da video) edebilmesine imkan tanıyordu. Bu ertelemenin neden olduğu hakkında herhangi bir bilgi verilmezken, özelliğin ancak yıl sonunda herkese açılacağı belirtiliyor.

İlgili Video

Şirketin en son iPad modeli