reklamı kapat

POPÜLER

Instagram

IGTV’den sonra yeni Instagram uygulaması yolda

Instagram, platformu alt uygulamalarla geliştirmeye karar vermiş olacak ki yeni bir uygulama üzerinde çalışıyor. IGTV’de sonra şimdi de alışveriş uygulaması geliyor.

Bir fotoğraf paylaşım uygulaması olarak hayatına başlayan Instagram, zaman içinde platforma pek çok yenilik ekledi. Hikayeler özelliğiyle platformu geliştiren popüler uygulama, video paylaşmayı seven kullanıcılar için de IGTV isimli “yan uygulamasını” çıkardı. Ancak uygulama sadece kullanıcılar için değil işletmeler için de önemli platformlardan biri. 25 milyonun üzerinde şirket hesabı bulunan platformda her beş kullanıcıdan dördü bir “iş hesabını” takip ediyor. Hal böyle olunca şirketler ya da markalar için girişimler de kendini gösteriyor. Onlardan biri ise yeni bir uygulama olacak gibi. Instagram’ın bir alışveriş uygulaması üzerine çalıştığı belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Instagram üzerinden satış yapılıyor

Esasen halihazırda popüler fotoğraf paylaşım servisi üzerinden satış gerçekleştirebiliyordunuz. Örneğin Topshop gibi bazı markaların Instagram gönderilerinde etiketler için tıkladığınızda gönderide bulunan ürünlerin fiyatları listeleniyor. Beğendiğiniz ürünün fiyatına tıkladığınızda ikinci bir panel açılarak ürünle ilgili kısa bir bilgi veriyor ve alakalı iki farklı parçayı daha size gösteriyor. Ürünü satın almak içinse sizi internet sitesine gönderiyor. Ancak bu tarz içerikler için genellikle üçüncü parti araçlar kullanıyor. Instagram’ın amacı ise bunu kendi tekeline almak elbette. 2017 Mart ayından beri test ettiği özellikler ise kullanıcılara doğrudan fotoğraflar üzerinden alışveriş imkanı sunuyordu. Aynı zamanda Hikayeler üzerinden de alışverişi mümkün kılıyordu. Şimdi bunun yerine platform IGTV gibi bir uygulama üzerine çalışıyor. Yeni uygulamanın ise ismi şimdilik bilinmiyor.