reklamı kapat

POPÜLER

Netflix Stan Lee kategorisi

Netflix kütüphanesine gizlenen Stan Lee jesti

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz çizgi roman efsanesi Stan Lee aramızdan ayrılsa da mirası ismini yaşatıyor. Lee’yi ananlar arasında yer alan Netflix de, küçük bir jest yapıyor.

13 Kasım’da aramızdan ayrılan çizgi roman efsanesi Stan Lee için oyunculardan hayranlara kadar herkes üzüntüsünü kendince ifade ediyor. Netflix de platfom içinde Lee’nin ismini ölümsüzleştirecek özel bir kategori oluşturdu. Bildiğini gibi Lee, Fantastic Four, Spider-Man, Thor, Iron Man, Hulk, X-Men ve daha nicelerinin yaratıcısı, sayısız süper kahramanın da babası. Netflix arayüzünde arama çubuğuna Lee’nin imzası niteliğindeki “Excelsior!” sözcüğünü yazarsanız, Stan Lee’s Universe diye bir kategori açılıyor. Burada, kütüphane içinde yer alan ve Lee’nin yarattığı kahramanların yapımlarına erişebiliyorsunuz. Tabii ülkeden ülkeye değişiklik göstermekle beraber Türkiye kütüphanesinde çok kısıtlı yapım olduğunu belirtelim. Disney’in yeni platformu için kalan içerikleri de çekmesiyle beraber muhtemelen burada sadece Lee’nin yarattığı Marvel dizileri kalacak gibi. Türkiye kütüphanesinde en yeni yapım olarak bu kategoride Doctor Strange filmi yer alıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Excelsior! ne anlama geliyor?

Latince bir kelime olan Excelsior, “daha ileri” anlamına geliyor. Lee uzun zamandır bu kelimeyi bir imza gibi kullanarak köşesinden tweetlerine kadar her paylaşımına yerleştiriyor. Bu sebeple bu kelime çizgi roman efsanesinin “imzası” gibi görünüyor. Netflix de bu sebeple kütüphanesindeki bu kategoriyi Excelsior kelimesiyle oluşturuyor.

İlginizi çekebilir

Marvel’ın hazırladığı duygusal Stan Lee videosu