reklamı kapat

POPÜLER

Jaguar I-Pace

İşte çarpışma testi; elektrikli Jaguar I-Pace ne kadar güvenli? [Video]

Euro NCAP test sonuçları merakla beklenen isimlerden birisi olan Jaguar I-Pace, elektrikli otomobiller arasında bu konuda soru işareti bırakmayacaklardan biri.

Küresel bazdaki hemen her markanın içersinde bulunduğu elektrik dönüşümünde markasının öncelikli hamlesi olarak tanıtılan Jaguar I-Pace, geneli itibarıyla ilgi çekmeyi başardı. Dikkat çeken tasarım karakterinin yanında 400 PS güç ve 696 Nm tork gibi iddialı değerlere sahip olan otomobilin 4,8 saniyelik 0-100 değeri de üst seviye bir deneyime olanak tanıyor. Menzil konusunda 450 kilometrenin de üzerinde seyreden I-Pace, elektrikli otomobillerle ilgili akıllardaki soru işaretlerinden olan güvenlik konusunda da testi geçmeyi başardı. Euro NCAP tarafında yayınlanan sonuçlarda 5 yıldıza layık görülen aracın detaylanmış rakamları da gayet iyi seviyelerde.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Puanlama detayları

Paylaşılan beş yıldız başlığının detaylarına indiğimizde Jaguar I-Pace’in yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 92, çocuk korumasında yüzde 81, yaya korumasında yüzde 73 ve yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 71 oranında rakamlar elde ettiği görülüyor. Çarpışma sırasında şasi ve karoser dayanıklılığı konusunda da sınıfı geçmeyi başaran otomobilin, bu sonuçların ardından potansiyel alıcınlarını daha da iştahlandırmaması için de bir neden yok. Testin ilgili videosuna haberin ana görseli üzerinden ulaşabilirsiniz.