reklamı kapat

POPÜLER

Xiaomi

Xiaomi’nin 4.000 mAh’i 17 dakikada dolduran hızlı şarj teknolojisiyle ilgili kötü haber

Xiaomi geçtiğimiz günlerde akıllara durgunluk veren bir hızl şarj teknolojisiyle karşımıza çıkmıştı. 100W‘luk güce sahip teknoloji ise yakın zamanda bizlerle olmayacak gibi.

Xiaomi, 100W’luk yeni nesil hızlı şarj teknolojisiyle ortaya çıktığında, paylaşılan verilen hayli heyecan verici olmuştu. Xiaomi’nin kurucu ortağı Lin Bin’in Weibo’da paylaştığı videoda 100W Super Charge Turbo teknolojisi 4.000 mAh kapasiteli bir telefonu 0’dan yüzde 100 doluluğa 17 dakika gibi inanılmaz bir sürede taşıyordu. Diğer tarafta karşılaştırma için konulan Oppo’nun 50W’luk Super VOOC modeli ise 3.700 mAh kapasiteli cihazı aynı sürede yüzde 65’e kadar doldurabilmişti. Doğal olarak yeni hızlı şarj teknolojisi büyük bir heyecan yarattı. Fiyat/performans modelleriyle öne çıkan Çinli üreticinin, böylesine güçlü bir cihazı yakın zamanda uygun fiyatla satışa sunması bekleniyordu. Ancak öyle olmayacak gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2019’da çıkmayacak

Twitter’da paylaştığı sızıntılarla ünlü olan Sudhanshu Ambhore, 100W’luk bu gücün 2019’da kullanıcılarla buluşmayacağını belirtti. Açıkçası bu sızıntı büyük bir sürpriz oldu diyemeyiz. Cihaz kendini ilk gösterdiğinde akıllara doğal olarak böylesine güçlü bir cihazın yaşayabileceği ısı sorunu gelmişti. Hatta Samsung’un yaşadığı patlama skandalı sonrasında cihazın hatasız bir üretimden geçmemesi durumunda benzer sıkıntılar yaşayabileceği dahi belirtilmişti.

Öte yandan elimizde zaten görsel olarak son halini almış bir ürün de bulunmuyor. Prototip aşamasında olan bu teknoloji için ince hatlı, taşınabilirliğiyle öne çıkan bir model şimdilik pek olası görünmüyor. Teknolojinin tamamen güvenli ve son tüketiciye uygun forma sokulmasının ne kadar vakit alacağını önümüzdeki dönemlerde göreceğiz.

İlgili video

100W Super Charge Turbo tanıtım videosu