reklamı kapat

POPÜLER

instagram

Instagram Hikayeler özelliğine sıçrayan “hata”

Instagram ilginç bir hatayla gündemde. Mahremiyet açığı yaşayan uygulama, kullanıcıların içeriklerini yabancı profillere taşıdı.

Popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, bu hafta yepyeni bir hatayla bir kez daha gündeme oturdu. Platform yaşanan hata sebebiyle bazı kullanıcıların hikayelerini onları hiç tanımayan ya da takip etmeyen kullanıcıların profillerine taşıyor. Profili kilitli kullanıcılarının hikayeleri yüklenmezken, profili açık kullanıcıların hikayeleri bambaşka hesaplara dağıtılmış oluyor. Instagram bu hatadan çok küçük çaplı bir grubun etkilendiğini iddia etse de 1 milyarın üzerinde kullanıcısı bulunan platformun hikayeler özelliği günde 500 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. Bu da oluşabilecek erişimin aslında ne kadar büyük olduğunu ortaya seriyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Platform resmi açıklama yaptı

Platformun konu üzerine yaptığı resmi açıklama ise şu şekilde: “Az sayıda hesabı etkileyen bir hata olduğunun farkındayız. Bu hata hikayeler özelliğine eklenen gönderileri kullanıcıları takip etmeyen hesapların da hikaye izleme zincirine eklemiş. Eğer hesabınız gizli ise hikayeleriniz sizi takip etmeyen kişiler tarafından görünemiyor. Oluşan bu hata kısa sürede düzeltildi.

Facebook’un yaşadığı tüm mahremiyet sorunları ve kullanıcıların akın akın adeta Instagram da Facebook’un değilmiş gibi ona göç etmesi sonrası platformun mahremiyet sıkıntıları yaşaması ise kullanıcıları tedirgin ediyor. Hızlı müdahalelerle durum çözüme kavuşturulsa da, platformun mahremiyet ihlali konusunda daha dikkatli davranması gerekiyor.

İlginizi çekebilir

Uygulama içi alışveriş özelliği