reklamı kapat

POPÜLER

Tesla Roadster Geleceğe Dönüş Delorean SpaceX Elon Musk
Tesla Roadster Geleceğe Dönüş Delorean SpaceX Elon Musk
Tesla Roadster Geleceğe Dönüş Delorean SpaceX Elon Musk
Tesla Roadster Geleceğe Dönüş Delorean SpaceX Elon Musk

Tesla Roadster, SpaceX paketi ve Geleceğe Dönüş bir araya geldi!

En çok merak edilen süper elektrikli otomobil modellerinden yeni Tesla Roadster, çok ilginç bir Geleceğe Dönüş çalışması ve SpaceX paketiyle alakalı bilgiler ile gündemde bulunuyor.

Dünyanın belki de en güzel tasarımlı elektrikli otomobili yeni Tesla Roadster, halen satışa çıkmadı. Alandaki en çok heyecan yaratan modellerden olan araç için Charlie Automotive tarafından bir Geleceğe Dönüş çalışması yapıldı. Konsept olarak ufak çaplı olarak hazırlanan bu çalışma, Geleceğe Dönüş filminin merkezinde yer alan Delorean’ı gerçek anlamda geleceğe taşıyor. Ondan ilham alınarak hazırlanan bu Tesla Roadster, gerçekten çok dikkat çekici görünüyor. Gümüş rengi ve çarpıcı detaylarıyla bilim kurgu tutkunlarının hayal gücünü zorlayan bu özel çalışma, pek fazla gerçeğe dönüşecek bir noktada yer almıyor. Araç çıktıktan sonra dahi böyle bir modifikasyonun ancak çok özel bir proje için hazırlanacağı tahmin ediliyor. Bu arada bu aracın firmanın sık sık gündeme getirdiği SpaceX paketi üzerine kurulduğu da belirtiliyor. Daha önce duyduğumuz kadarıyla SpaceX paketli Roadster‘ın gövdesinde tam 10 adet ufak roket motoru bulunacak. Bu roket motorlarıyla aracın ciddi anlamda daha hızlı ve performanslı hale geleceğini belirten Musk, bu konuda yeni bir açıklama yaptı. Ünlü CEO, resmi Twitter hesabından bu roketlerin arka plakanın arkasına gizleneceğini belirtti. Bunu ciddi ciddi gerçeğe dönüştürecek gibi duran Musk, Roadster‘ın kendisinden çok bu paketle ses getirecek gibi görünüyor.

https://www.instagram.com/p/BzqicT6H5_h/?utm_source=ig_web_copy_link

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Tesla Roadster hakkında bilinmesi gereken teknik detaylar şöyle

Araç açıklandığı kadarıyla 0’dan 100 km/s hıza sadece ama sadece 1,9 saniyede çıkabiliyor. Üç motor üzerine kurulan ve dört çeker olan araç, maksimum 400 km/s hız yapabiliyor ve tam 1.000 km menzil sunuyor. 200 kWh bataryaya sahip olduğu belirtilen süper spor elektrikli otomobil, sunduğu 10.000 Nm tork değeriyle nefesleri kesiyor. 2020 yılından sonra 250 bin dolara satılacak araç, büyük merak uyandırıyor.

İlgili Video