reklamı kapat

POPÜLER

Lada Niva

Lada Niva için “keşke” dedirten yeni jenerasyon tasarımı [Video]

Bağımsız bir tasarımcı tarafından geliştirilen konsept çalışma, Lada Niva için daha önce görmediğimiz tatminkarlıkta bir görünüm vadediyor.

Gerek binek gerekse SUV sınıfında ürettiği modeller, Lada cephesini bu zamana kadar hep fiyat/performans sınıfında değerlendirmemize vesile oldu. Özellike Niva ile arazi konusunda kendi kitlesini oluşturmayı başaran Rusya merkezli markanın, ülkemizde de hatırı sayılır seveni bulunuyor. Geçtiğimiz yıl tekrar Türkiye pazarına geri dönen Niva’nın, vergilerin de etkisiyle eski talebi yakaladığını söylemekse pek mümkün değil. Aracın yeni jenerasyonu düşünülerek geliştirilen bu konsept çalışma, akıllardaki tüm dinamikleri değiştirme potansiyelini taşıyor. Özellikle karakteristik parçalarıyla premium modellere göz kırpan bu Niva’yu görüp “keşke” dememek pek de mümkün değil.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Lada Niva projesi var olan çizgileri kıskandırıyor

Den Dizil isimli bir tasarımcının imzasını taşıyan proje aslında tarih itibarıyla çok da yeni sayılmaz. İlk kez Geçtiğimiz yılın mart ayında paylaşılan detaylarıyla dikkat çeken projenin köklerininse 2016 yılına kadar uzandığını söyleyebiliriz. Çalışmanın ana hatlarına baktığımızda ise aklımıza Ranger Rover Evoque‘un geldiğini söyleyebiliriz. Buna rağmen, kullanılan far grubu ve ızgara tasarımıyla çok daha sportif ve agresif bir bileşimin yakalandığını görüyoruz. Özellike işin içerisine devasa lastik ve jant kombinasyonunu da kattığımızda bütünsel anlamda bir tatmin ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz yıl kendi Niva vizyonunu özel bir konsept üzerinden gösteren Lada’nın, modelin geleceğiyle ilgili atacağı adım merakla bekleniyor.

Video