reklamı kapat

POPÜLER

google trips

Google bir uygulamanın daha fişini çekiyor!

Google diğer şirketler gibi birçok servisi kullanıma sunuyor. Yeni atılımlar yapmayı seven Google fişini çektiği son uygulama ile gündeme geldi.

Şirket kısa süre önce Trips uygulamasını kapatma kararı aldı. Yapılan açıklamaya göre, Trips uygulamasının işlevsel özelliklerinin birçoğu Google’ın Haritalar uygulamasına ve Google’ın arama özelliğine kazandırılacak. Bildiğiniz üzere seyahat uygulaması 2016’da kullanıma sunulmuştu. 5 Ağustos itibarıyla da fişi çekilen uygulamalar arasına katıldı. Ancak bu uygulamanın tamamen kapatılacağı anlamına da gelmiyor. Zira kullanıcıların kaydettiği konumlar ya da mekanlar, Google hesabı ile giriş yapıldığı takdirde aramalar kısmında görülebiliyor olacak.

Google Trips servisinin kapatılma nedeni

google trips

Google Trips uygulamasının asıl kapatılma nedeni ise şüphesiz üç yıl önce kullanıma sunulan uygulamanın artık işlevini yitirmesinde yatıyor. Çünkü uygulama ile sunulan özelliklerin neredeyse tamamı Google’ın Haritalar uygulamasıyla sağlanabiliyor. Bu nedenle kullanıcıların birçoğu uygulamayı indirmeye gerek duymuyor. Google’ın Trips uygulaması bir coğrafyadaki ilgi çekici yerleri, etkinlikleri ve popüler yerleri bulmayı sağlayan, seyahat uygulaması olarak sunulmuştu. Kullanıcılar şimdi Google’daki yeni ve geliştirilmiş seyahat hareketlerini kontrol edebilirler. Şirket kısa süre içinde bu uygulamanın Haritalar uygulamasıyla entegre olacağını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu bağlamda Haritalar uygulamasının rezervasyonları göstermeye başlayacağını ve bunun çevrimiçi olarak gerçekleştirilebileceğinin altını çizelim. İlk olarak navigasyon işlevi görmesi amacıyla geliştirilen Haritalar, geliştirilen özellikleriyle kullanıcıların sıklıkla ziyaret ettiği bir platform haline geldi.

İlginizi çekebilir

Eller serbest; Google’ın Pixel 4 ve sektöre yeni bir yöne verecek yenilikçi özelliği!