reklamı kapat

POPÜLER

dolittle

Robert Downey Jr.’ın Dolittle film neden zarar ediyor?

Iron Man olarak sevdiğimiz Robert Downey Jr.’ın başrolünde yer aldığı Dolittle filmi ciddi anlamda zarar edecek gibi görünüyor. Peki bunun sebebi ne?

Filmlerin güncel kazançlarına yer veren Box Office Mojo sitesindeki verilere göre Dolittle filmi beklendiği kadar ilgi görmüyor. Filmin Amerika’da 44 milyon dolar gişe hasılatı elde ettiğini görüyoruz. Uluslararası pazarlarda ise filmin getirisi 47 milyon dolar oldu. Böylece filmin güncel toplam kazancı 91 milyon dolar seviyesine ulaştı. Aradan geçen 10 günlük süreye rağmen filmin 100 milyon dolar kazandıramaması ciddi bir zarar yaşanacağını gösteriyor.

Dolittle yüksek bütçesi yüzünden kaybediyor

Universal stüdyoları imzası taşıyan Dolittle filminin oyuncu kadrosunun ne kadar ünlü isimlerden oluştuğunu biliyoruz. Sadece başroldeki Robert Downey Jr. değil, seslendirme oyuncuları da oldukça bilinen isimler. Ekipte dikkat çeken ünlüler arasında Antonio Banderas, Michael Sheen, Emma Thompson, Rami Malek, Tom Holland ve John Cena yer alıyor. Daha önce de sizinle paylaştığımız üzere bu filmin bütçesi 175 milyon dolar civarındaydı. Gişe kazancı ise yapılan masrafların dahi karşılanamayacağını gözler önüne seriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şayet Dolittle bu kadar yüksek bir bütçeli yapım değil de, bağımsız bir iş olsaydı, durum değişecekti. Çünkü 91 milyon dolar aslında az bir kazanç değil. Fakat Universal stüdyoları büyük bir yatırım yapmayı tercih etti. Bu yatırımın karşılığını izleyicilerde bulamadı. Bu sebeple filmin ortalama 100 milyon dolar zarar edeceği tahmin ediliyor.

İlginizi çekebilir

Morbius’un ilk fragmanı