reklamı kapat

POPÜLER

Aston Martin V12 Speedster

Süper jet çizgilerini asfalta yansıtan eşsiz proje; Aston Martin V12 Speedster

 - Güncelleme: 04 Mart 2020 15:39

Son dönemde karşımıza çıkan en dikkat çekici projelerden birisi olan Aston Martin V12 Speedster, detayları kadar fiyatıyla da dudak uçuklatacak.

Süper otomobillerin havalarda uçuştuğu son birkaç günde dünyanın pek çok farklı noktasındaki üreticilerin isimlerini duyduk. Son dönemlerdeki değişimiyle adından çokça söz ettiren Aston Martin de nihayet partiye katılarak karşımıza beklentileri bambaşka noktaya taşıyacak bir modelle çıkıyor. Marka içerisindeki projeleriyle öne çıkmaya başlayan Q departmanı tarafından geliştirilen V12 Speedster projesi, otomobil dünyasının belki de en özel sürüş ve görünüm deneyimini sunan kasasını günümüz teknolojiyle bir araya getiriyor. Üzerinde getirdiği süper jet logolarının hakkını verme konusunda da çok fazla zorlanmayacağını düşündüğümüz Aston Martin V12 Speedster, sınırlı üretim adetleriyle satışa sunulacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aston Martin V12 Speedster malzeme kalitesiyle dikkat çekiyor

V12 Speedster‘ın motor bölümünde modele adını veren on iki silindirli makine karşımıza çıkıyor. 5,2 litre hacimli bu motorun 690 beygir güç ve 752 Nm tork ürettiğini görüyoruz. Verilerin devamlılığında bu ünitenin Speedster’ı 0’dan 100’e sadece 3,5 saniyede çıkarttığını görüyoruz. Teknik bölümdeki son verilerden olan maksimum sürat noktasında ise 300 km/s‘lik kayda değer bir rakam karşımıza çıkıyor. Aston Martin mühendisleri Speedster’ı DBS Superleggera’da kullanılan alüminyum alaşım odaklı mimarinin karbon fiber versiyonu üzerine kuruyor. Bu sayede aracın sürüş dinamiği olarak kendine has bir karakterinin olması beklenebilir. Kokpit bölümünde taşınabilir deri çanta gibi hoş bir detayla gelen mode 3D yazıdan üretilmiş parçalar da karşımıza çıkıyor. Toplamda 88 adet üretilmesi planlanan V12 Speedster, 1 milyon dolarlık etiket fiyatıyla alıcı bulacak.

İlginizi çekebilir

Ferrari Roma modelini gözler önüne seren video