reklamı kapat

POPÜLER

iPhone 12 Pro

iPhone 12 serisinde tasarım değişiyor; işte detaylar

Teknoloji devi Apple’dan yaz sonunda gelecek iPhone 12 ailesi ve diğer yeni ürünleri hakkında sağlam bir kaynaktan önemli bilgiler geldi.

Apple bu hafta iPhone 9 ya da olası adıyla 2020 iPhone ile karşımıza çıkacak. Firmadan yukarıda da dediğimiz gibi yaz sonunda ise dört yeni iPhone 12 gelecek. İşte bu modellerin en az iki tanesi (Yüksek ihtimalle 12 Pro ve 12 Pro Max), iPad Pro benzeri yenilenmiş köşeli bir gövdeyle (Paslanmaz çelik) karşımıza çıkacak. Aynı zamanda bu telefonların yukarıdaki gibi iPhone 11’lerden daha ufak bir çentik taşıyacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Face ID’ye gücünü veren TrueDepth kamerayı uzun zamandır küçülteceği aktarılan firma, çentiği tamamen hayatımızda 2021 sonunda çıkaracak deniyor. Apple sızıntıya göre ayrıca akıllı hoparlör HomePod‘un yenisi üzerinde de çalışıyor. Kaynaklara göre daha ucuz olacak ve bağlı olarak daha düşük özelliklere sahip olacak yeni ürün, 2020’de çıkacak gibi görünüyor. Firmanın ayrıca Tile benzeri “Tag” isimli takip aksesuarı da artık bu yıl kesin olarak satışa çıkacak deniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iPhone 12 ailesinde özellikle “Pro” modeller merak ediliyor

Çünkü bu modeller kamera konusunda çok iddialı geliyor. Örneğin kesin olarak telefonların arkasındaki üçlü kameralarının yanında iPad Pro’da kullanılan LiDAR tarayıcı yer alıyor. Bu donanım lazer kullanarak ortamında derinlik haritasını çıkarabiliyor ve böylece sanal objeleri gerçek hayata çok daha iyi şekilde konumlandırabiliyor. Bu arada 6,7 inç 120 Hz OLED ekrana sahip olacak 12 Pro Max modelinde sensör tabanlı görüntü sabitleme özelliği de olacak deniyor. Bu da çok yüksek görüntü sabitleme anlamına geliyor.

İlginizi Çekebilir

Apple’ın her açıdan iyileştirilen 16 inç MacBook Pro modeli