reklamı kapat

POPÜLER

Clubhouse uygulaması

Herkesin kullanamadığı son dönemin popüler uygulaması: Clubhouse

 - Güncelleme: 24 Ocak 2021 13:28

Pandemi döneminde bir uygulama daha patlama yaptı. Bu uygulamanın adı Clubhouse ve direkt olarak sesli iletişime odaklanıyor.

Şimdilik sadece iOS / iPhone tarafında yer alan ücretsiz uygulama Clubhouse, ilk olarak şu an sadece davetiye ile kullanılabiliyor. Yani uygulamayı kullanmak için mutlaka birisinden davetiye almanız gerekiyor. Bu yapısı nedeniyle, aşırı popüler olmaya başlamasına rağmen rakiplerine oranla daha niş bir konumda yer alan uygulama, temel olarak kişilerin sadece sesli sohbetler yapabildiği bir sosyal ağ. Burada isterseniz konuşmaya dahil olabiliyor, isterseniz de mevcut sohbetleri mikrofonunuzu açmadan dinleyebiliyorsunuz. Oldukça basit / sade bir arayüzü olan uygulama, genellikle bir konuya bağlı olmayan kamerasız temel görüşmeyi “ilgi çekici” ve bir bakıma da “eğlenceli” hale getiriyor. Yakında Android tarafına da geleceğini düşündüğümüz Clubhouse uygulaması, Alpha Exploration Co. tarafından geliştiriliyor ve karışıklığı önleme adına odalar mantığında işliyor. Bu uygulamanın bu kadar öne çıkmasının arkasında birçok ünlünün aktif olarak kullanması da yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Clubhouse uygulaması daha da popüler hale gelecek

Çünkü firma gelecekte davetiye sürecini ortadan kaldıracak gibi görünüyor. Firma şu an sadece davetiye ile giriş yapılacağını ancak bunu değiştirmek adına çalıştıklarını belirtiyor. Eğer arkadaşlarınızdan / tanıdıklarınızdan bir davetiye bulduysanız Clubhouse uygulamasına direkt olarak buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Panasonic’ten geleceğin otomobil HUD sistemi