reklamı kapat

POPÜLER

iOS 14.6 iOS 15 iOS 14

iOS 14.5.1, iPadOS 14.5.1 ve macOS 11.3.1 güncellemelerini mutlaka yapın

Apple dün akşam iOS 14.5.1, iPadOS 14.5.1 ve macOS 11.3.1 güncellemelerini yayımladı. Bu sürümlerin mutlaka yapılması gerekiyor.

Dün de söylediğimiz gibi iOS 14.5.1 ile bazı kişilerde aktif olmayan Uygulama Takibinde Şeffaflık sorunu düzeltilecek sanılıyordu ancak bu olmadı. Apple aşağıda okuyabileceğiniz sürüm kodlarında sadece başka bir sorunu çözdüklerini aktardı:

“Bu güncelleme, daha önce Ayarlar’da Uygulamaların Takip İzni İstemesine İzin Verin’i etkisizleştirmiş olan kullanıcıların bu ayarı yeniden etkinleştirdikten sonra uygulamalardan uyarı almamasına neden olan, Uygulama Takibi Şeffaflığı ile ilgili bir sorunu düzeltir.”

Ancak şimdi iOS 14.5.1, iPadOS 14.5.1 ve macOS 11.3.1 ile önemli güvenlik açıklarının kapatıldığı da ortaya çıktı. Bu açıkların arkasında Safari’nin temelinde yer alan WebKit yer alıyor.

WebKit temelinde yer alan ve aktif olarak kullanıldığı tespit edilen iki farklı açık ile cihazlarda gizli olarak farklı kodların çalıştırılabildiği aktarılıyor. Bu da elbette korkutucu görünüyor.

Bu açıdan güncellemelerin vakit geçirilmeden yapılması acil olarak tavsiye ediliyor. Her zaman söylüyoruz. Sahibi olduğunuz cihazları mutlaka sürekli olarak güncelleyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iOS 14.5.1, iPadOS 14.5.1 ve macOS 11.3.1 temelde önemli güncellemeler oldular

Bu arada biliyorsunuz firma şu sıralar aktif olarak iOS 15 üzerinde de çalışıyor. Önümüzde ay resmi olarak tanıtılacak yeni sürüm, merakla bekleniyor.

iOS 15 ve aynı zamanda iPadOS 15 için şimdilik çok fazla bilgimiz bulunmuyor. Şimdiye kadar ortaya çıkan detaylara ise direkt olarak buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi Mi 11 Ultra’nın içindeki detaylara bakın