reklamı kapat

POPÜLER

Apple Music

Apple Music için Dolby Atmos ile Uzamsal Ses Android’e de gelecek

Apple’ın Spotify rakibi müzik servisi Apple Music için kısa süre önce yeni bir dönem başladı. İşte bu yeni dönem Android tarafında da olacak.

Apple geçtiğimiz ay Apple Music için Dolby Atmos ile Uzamsal Ses teknolojisinin yanı sıra tüm kataloğunu Lossless Ses formatında sunacağını duyurdu. İşte bu dönem dün başladı ve kişiler uygun donanımlar ile yüksek kaliteli sesin keyfine varmaya başladı.

Bu dönemin “Dolby Atmos ile Uzamsal Ses” tarafı Android için de kesin olarak sunulacak. Apple bunu belirtiyor ancak henüz tarih vermiyor. Sadece “çok yakında” deniyor. Piyasada Dolby Atmos destekli birçok Android telefon bulunuyor.

Biliyorsunuz Apple Music’in Android uygulaması çok uzun zamandır kullanımda bulunuyor ve Apple ürünü olmayan Music abonesi milyonlar da bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple Music ile Dolby Atmos Destekli Uzamsal Ses nedir?

Bu dikkat çeken dönem için Apple şunları aktarıyor:

“Apple, Dolby Atmos destekli Uzamsal Ses teknolojisini Apple Music’e getiriyor. Devrim niteliğinde etkileyici bir ses deneyimi sunan Dolby Atmos, sanatçıların müziği her yönden ve yukarıdan gelecek biçimde hazırlamasına olanak veriyor.
Apple Music, Dolby Atmos formatındaki parçaları H1 ve W1 çipe sahip tüm AirPods ve Beats kulaklıkların yanı sıra iPhone, iPad ve Mac’in en yeni sürümlerindeki yerleşik hoparlörlerde otomatik olarak çalacak.
Dolby Atmos formatında yeni parçalar eklemeye devam eden Apple Music’te dinleyicilerin sevdikleri müzikleri bulmasına yardımcı olacak özel Dolby Atmos çalma listeleri de derlenecek. Ayrıca, Dolby Atmos formatındaki albümlerin bilgi sayfasında bunların kolayca fark edilmesini sağlayan rozetler olacak.”

Müzikleri Dolby Atmos formatında nasıl dinleyebilirim?

Apple’ın mevcut destekler üzerinden bu soruya cevabı şöyle:

“iPhone, iPad, Mac ve Apple TV’de Apple Music’in en yeni sürümünü  kullanan tüm Apple Music aboneleri, istedikleri kulaklıkla binlerce parçayı Dolby Atmos formatında dinleyebilirler.

Uyumlu bir Apple veya Beats kulaklıkla  dinlediğinizde Dolby Atmos sürümü olan parçalar otomatik olarak çalmaya başlar. Diğer kulaklıklarda ise Ayarlar > Müzik > Ses kısmına gelerek Dolby Atmos’u Hep Açık olarak ayarlayabilir ve müzikleri Dolby Atmos formatında dinleyebilirsiniz.

iPhone, iPad veya MacBook Pro’daki yerleşik hoparlörleri kullanarak veya Apple TV 4K’nızı uyumlu bir ses ve görüntü alıcısına bağlayarak da bu olağanüstü deneyimi yaşamanız mümkün.”

İlginizi Çekebilir

Sony’den müzik odaklı ilginç cihaz