reklamı kapat

POPÜLER

Xiaomi Mi Pad 5
Xiaomi Mi Pad 5
Xiaomi Mi Pad 5
Xiaomi Mi Pad 5

Xiaomi Mi Pad 5 Android tablet serisi tanıtıldı; işte fiyat ve detaylar

 - Güncelleme: 10 Ağustos 2021 18:07

Uzun zamandır gündemde olan Xiaomi Mi Pad 5 Android tablet serisinin üzerindeki perde de kalktı. İşte tabletlerin tüm detayları;

Haftalardır sızıntıları ve paylaşımları yapılan Xiaomi Mi Pad 5 Android tablet serisi, Mi Pad 5 ve Mi Pad 5 Pro olmak üzere iki farklı modelden oluşuyor.

Ortak olarak yeni nesil iPad Air benzeri modern bir tasarıma sahip olan tabletler, bir stylus kalem (iPad gibi tabletin üstünde şarj var) ve şık görünen klavyeli kılıf aksesuarı ile karşımıza çıkıyor. Arkalarında Mi 11’i akıllara getiren bir kamera modülü yer alan aile, tasarım kadar teknik olarak da iddialı geliyor.

Baktığımız zaman altta yer alan Mi Pad 5’e gücünü Snapdragon 860 işlemci veriyor. Mi Pad 5 Pro modeli ise gücünü Snapdragon 870 işlemciden alıyor. Ortak olarak 11 inç boyutunda 2560×1600 piksel 500 Nit 120 Hz LCD ekran üzerine kurulan tabletler, kamera konusunda farkılaşıyorlar.

Mi Pad 5’in arkasında tek bir 13 megapiksel kamera yer alıyor. Mi Pad 5 Pro’nun arkasında 5G sürüm için 50 megapiksel + 5 megapiksel, 5G olmayan sürüm içinse 13 megapiksel + 5 megapiksel kameraları bir araya geliyor. Önde ise iki model için de 8 megapiksel selfie kameralarına yer verilmiş.

Mi Pad 5 serisi farklı pil ve hızlı şarj değerlerine de sahipler. Mi Pad 5 Pro’da 67W hızlı şarj destekli 8.600 mAh pil yer alıyor. Mi Pad 5’e ise 33W hızlı şarj destekli 8.720 mAh pil konulmuş. Kutularından Android 11 ile çıkan ancak Android 12’yi de kesin olarak alacak olan tabletler, parmak izi sensörlerini yanda taşıyor.

Aynı iPad’lerde olduğu gibi ekranı ikiye bölme, ekran üstüne ayrı bir pencere açma gibi özellikleri olan modellerden Mi Pad 5 Pro’da Harman Kardon imzalı çok güçlü bir hoparlör sistemi kullanılıyor. Burada Dolby Atmos desteği var ve toplam sekiz hoparlör görev yapıyor.  Mi Pad 5’te ise 4 hoparlör var.

6 / 8 GB RAM ve 128 / 256 GB depolama sunulan modellerden sadece Xiaomi Mi Pad 5 Pro için 5G desteği sunuluyor. O da sadece 256 GB depolamalı sürüme konulmuş durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xiaomi Mi Pad 5 Android tablet serisi Türkiye’de de satılabilir

Bu yüzde 100 kesin değil ancak Xiaomi Türkiye’nin böyle iddialı tabletleri Türkiye’ye getirmemesi çok olası durmuyor. Peki modellerin yurt dışı fiyatları ne kadar?

Resmi lansmanda açıklanan fiyatlar Mi Pad 5 için 308 dolardan, Mi Pad 5 Pro içinse 385 dolardan başlıyor. Tabletler için toplam üç farklı renk seçeneği var.

Android tablet pazarını Huawei ve Samsung’a bırakan Xiaomi, artık bu durumu tersine çeviriyor. Firmanın yeni modelleri çok büyük satış kamalarına ulaşabilecek bir konumda yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

Geleceğin robotlarını dans ederken izleyin