reklamı kapat

POPÜLER

Huawei

Garip hamleler: ABD, Huawei için otomobil odaklı işlemci izni verdi

ABD ambargosu altında bulunan teknoloji devi Huawei, bugün ABD’den bir izin aldı. Bu iznin arkasında otomobil odaklı işlemciler yer alıyor.

Kısa süre önce bir açıklama yapan Huawei, ambargo altıda yaşadıkları mevcut en büyük sorunu “işlemci bulamamak” olarak açıklamıştı. Bunu direkt olarak telefon tarafı için açıklayan Guo Ping, Huawei’nin kendi işlemcisinin tasarlayabileceğini ancak ambargo nedeniyle kimsenin onlar için üretim yapmayacağını belirtti.

Ping aynı zamanda işlemci üretiminin her aşamasıyla tamamen Çin içerisinde üretildiği günü iple çektiklerini de söyledi. Huawei’nin yeni telefonlarında Kirin ve Snapdragon işlemciler bir arada kullanılıyor ancak yine de yüksek miktarda çip bulunamıyor. Firmanın alabildiği Snapdragon işlemcilerde de ambargo nedeniyle 5G desteği bulunmuyor.

Şimdi ise ABD’nin Huawei’ye bir izin verdiği gündemde. Bu izne göre firma otomobil parçaları / elektronikleri odağında ABD’li firmalardan işlemci alabilecek.

ABD’nin ulusal güvenliğe risk oluşturuyor diyerek kara listeye aldığı Huawei’ye, milyon dolarlık rakamlar söz konusu olduğu zaman yeniden izin vermesi garip karşılanırken, bu durum Huawei’nin kendisi içinse güzel görünüyor.

Çünkü global çip krizi sürüyor ve bulunana her yeni çip firma için büyük bir rahatlık anlamına geliyor. ABD’nin telefon için işlemci satışına ise 5G işlemciler odağında yakı zamanda izin vermesi çok olası görünmüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ABD, Huawei ile bağı kalmayan Honor için da ambargo isteniyor

Artık Huawei ile bir bağı kalmayan Honor, buna rağmen eski şirketi üzerinden hedef tahtasına konuyor. Daha önce de aktardığımız üzere Honor’un yeni ürünleri Android lisansına sahipler. Yani yeni cihazlarda Google servisleri ve hizmetleri ile Play Store uygulama marketi sorunsuz olarak çalışıyor.

Ancak bunu istemeyenler bulunuyor. Geçtiğimiz hafta ortaya çıktığı kadarıyla ABD’li bir grup siyasi, Honor’un Huawei’nin yer aldığı yasaklılar listesine alınmasını istiyor. “Çin devletine bağlı” şeklinde altı doldurulamayan görüşlerin olduğu şirket, şu an bahsettiğimiz grup tarafından Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı‘na şikayet ediliyor.

Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı’nın ise bu şikayetlere nasıl cevap vereceği şimdilik bilinmiyor. Ancak Honor’un yeni bir grup altında olmasından dolayı yasaklar listesine dahil edilmesi çok olası görünmüyor.

İlginizi Çekebilir

Türkiye’de satılan Samsung Galaxy A52’nin içine yakında bakın