reklamı kapat

POPÜLER

Twitter

Twitter, “tweet düzenleme” için geçmiş kaydı tutabilir

 - Güncelleme: 17 Nisan 2022 20:16

Twitter, geçtiğimiz hafta resmi olarak uzun zamandır çok istenen “Tweet düzenleme” özelliği için bir duyuru yapmıştı.

Tesla ve SpaceX’in başındaki isim Elon Musk, geçtiğimiz hafta Twitter’dan yüzde 9,2 oranında hisse satın almış ve bunun üstüne Twitter’dan “Düzenleme butonu istiyor musunuz?” sorusuyla bir anket başlatmıştı. Bu anketi Jack Dorsey’in yerine şirketin başına geçen Parag Agrawal da re-tweet etmiş ve “Bu anketin sonuçları önemli olacak. Lütfen dikkatlice oy verin.” demişti. Daha sonra bu konuda resmi bir açıklama yapan Twitter, tweet düzenleme üzerinde aslında çok uzun zamandır çalıştıklarını aktarmıştı. Bu fikrin Musk’ın anketinden çıkmadığını belirten Twitter, özeliği önümüzdeki aylarda ufak çaplı olarak teste açacaklarını aktardı.

Tweet düzenleme özelliği üzerinde aşağıdaki görsellerde de görebileceğiniz üzere testleri açık olarak gerçekleştirmeye başlayan şirket, gelen son bilgilere göre “tweet düzenleme” için geçmiş kaydı tutacak gibi duruyor. Anlaşıldığı kadarıyla atılan tweet’lerin düzenleme öncesi hali silinmeyecek ve istenirse herkes tarafından görülebilecek. Bu durum elbette çok mantıklı görünüyor. Çünkü binlerce re-tweet almış bir tweet’in üzerinde bir değişiklik yapmak, büyük sıkıntılar ve yanlış anlaşılmalar ortaya çıkarabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu kesin değil ancak yüksek ihtimalle firma atılan tweet’lerin altına “düzenleme yapılmıştır” şeklinde bir uyarı koyacak ve bu uyarıya basan herkes düzenleme öncesi ilk hali rahatça görebilecek. Burada sürecin daha farklı olması da olası ancak her hâlükârda düzenleme öncesi içerikler silinmeyecek, eski tweet’ten kurtulmak isteyen kişiler attıkları o tweet’i tamamen silip yeni tweet atmak durumda kalacak.

Elon Musk ve Twitter hamlesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın