reklamı kapat

POPÜLER

Asus ZenFone 4 incelemesi

PERFORMANS

Daha önce de belirttiğimiz üzere bu modelin 5,5 inç büyüklüğünde bir ekranı bulunuyor. Ekranın çözünürlüğü ise 1920×1080 piksel. Pek çok marka çerçevesiz ekrana geçiş yaparken Asus’un bu noktada ilerleme kaydetmediğini görüyoruz. Üstelik ekran boyutu tamamen aynı olmasına rağmen Zenfone 4’ün selefinden birkaç santim daha büyük olduğunu görüyoruz. Kalınlık noktasında ise bir fark söz konusu değil. Bunun yanında cihazın suya veya toza karşı dayanıklılık sertifikası bulunmuyor. Özetle bu telefonu kullanırken etraftaki koşullara fazlasıyla dikkat etmek gerekiyor.

Akıllı telefon denildiğinde merak edilen noktalardan biri de cihazın nasıl bir performans sergilediği. Bunun için önce birkaç teknik detaydan bahsetmek gerekiyor. Cihaz 64 bit Snapdragon 630 işlemciyle birlikte geliyor. 4 GB RAM’e 64 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Depolama alanı microSD kart sayesinde 2 TB’a kadar artırılabiliyor. Bu da “yetersiz alan” uyarısıyla karşılaşma ihtimalini azaltıyor. Bunun yanında telefonun Android 7.0 (Nougat) işletim sistemiyle birlikte geldiğini belirtmekte de yarar var. Cihazın kutudan Android 8.0 (Oreo) ile çıkmaması ise büyük bir eksi oluyor.

Madem işlemciden bahsettik bir de benchmark uygulamalarından aldığımız sonuçlara değinelim. Popüler benchmark uygulamaları olan AnTuTu ve Geekbench 4 ile cihazın performansını mercek altına altık. Zenfone 4, AnTuTu uygulamasındaki testte 68.700 puan elde etti. Geekbench 4 uygulamasında ise tek çekirdek performansından 851, çok çekirdek performansından 4.064 puan aldı.

Son olarak bir de Asus Zenfone 4’ün pil ömründen bahsedelim. Bu modelin 3.300 mAh kapasiteli pili bulunuyor. Zenfone 4 Max’in 5000 mAH kapasiteli bir piline yaklaşamasa da oldukça uzun bir kullanım süresine sahip. Özellikle telefonu kullanmadığınız zamanlarda şarjın ne kadar uzun gittiğine şaşırıyorsunuz. Normal bir kullanımda ise günü rahat bir şekilde çıkartmanızı sağlıyor.