reklamı kapat

POPÜLER

Huawei

Huawei, ürünlerini başka firmalara vermeye başladı

ABD ambargosu altında bulunan Huawei, ABD’de olumlu adımlar gelmeyince telefon tarafında farklı bir yapıya geçiş yaptı.

Bunu size kısa süre önce de aktarmıştık. Huawei, telefon tarafında süregelen ambargonun etrafından dönmek için artık farklı bir yol izliyor. Firma akıllı telefon tasarımlarını (Donanım odaklı) başka firmaları lisanslamak istiyor.

Bu sayede Huawei’nin akıllı telefon tasarlamaya devam edebileceği, Huawei’nin ambargo nedeniyle erişemediği parçaları ise lisansı elde eden diğer firmaların satın alacağı aktarılıyor. Bu sayede tek bir telefon üzerinden ortak tedarik ile çift taraflı bir kazanım planlanıyor.

Bu sürecin arkasında ilk olarak  China Postal and Telecommunications Appliances Co ya da PTAC’ın yer alacağı gelen bilgiler arasında yer alıyordu. Ancak süreçte başka isimler de yer alıyor.

Örneğin Çin merkezli TD Tech firması, sadece telefon değil Huawei’nin diğer ürünlerini de lisanslayarak kendi isimleriyle satmaya hazırlanıyor. Firmanın bu alandaki ilk ürünü söylendiği kadarıyla Huawei nova 8 Pro 5G temelli TD Tech N8 Pro akıllı telefon modeli. Ancak yakında Mate40E 5G temelli, yüksek ihtimalle TD Tech M40E isimli bir telefon da yolda bulunuyor.

Firmanın ayrıca Huawei’den aldığı akıllı saatler, akıllı bileklik, tablet ve televizyonların satışını yapacağı da aktarılıyor. Firmanın sızdırılan ürün gamı direkt olarak yukarıda yer alıyor. Buradaki isimlerin ana çıkışta değişmesi bekleniyor ancak henüz bu konuda bir tarih verilmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Huawei için kısa süre önce de iyi bir haber gelmedi

Huawei, ABD’de halen ulusal güvenliğe risk olarak görülüyor. Bu konuda herkese açık paylaşılan somut kanıtlar yok ancak ABD’li yöneticiler Trump döneminde alınan bu karardan dönmek istemiyor.

Bu konu en son ABD’de başlayan bir temizlik operasyonu ile gündeme gelmişti. ABD’de aktif olarak kullanılan Huawei imzalı ağ ekipmanlarının temizlenmesi için bir fon oluşturulmuştu

Direkt olarak FCC tarafından yürütülen bu konuda 1,9 milyar dolarlık bir fon ayrıldı. Bu fon ile ABD’deki tüm firmaların kullandıkları Huawei’nin ağ çözümlerini değiştirmesi isteniyor.

Bu süreçte Huawei’yle beraber ZTE tarafından üretilen ağ ekipmanlarının güncellemesi de hedefleniyordu. Peki neden? Ülke bu ekipmanlar üzerinden Çin’e bilgi aktarıldığını iddia ediyor. Ancak yukarıda da dediğimiz gibi bu konuda herkese açık bilgiler paylaşılmıyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD başkanı Joe Biden, hepsinin üstüne Secure Equipment Act merkezli bir yasaya imzasını attı. Yeni dönemde FCC, ulusal güvenliğe risk taşıyan hiçbir lisans başvurusunu kabul etmeyecek. Artık içerisinde hükümet fonu olmayan hiçbir iletişim / ağ sistemi konusunda FCC’den Huawei ya da ZTE gibi firmalara izin çıkmayacak.

Bu son adım ile “Huawei loophole” olarak aktarılan açığı kapattıklarını açıklayan FCC yetkilisi Brendan Carr, ülke ağlarında Huawei’nin ya da ZTE’nin hiçbir ürününü / donanımı görmek istemediklerini de söylüyor.

İlginizi Çekebilir

Panasonic’ten geleceğin otomobil HUD sistemi