reklamı kapat

POPÜLER

Nostaljiye doyma zamanı; PlayStation Classic incelemesi

MİNİ MUTLULUK

PlayStation Classic boyutlarına kıyasla nispeten büyük bir kutu ile gelse de cihazı kutudan çıkardığınızda ilk sürprizi yaşayacaksınız. Özellikle evinizde hala bir PlayStation’ınız varsa! Çünkü bu cihaz, evdeki standart PlayStation’ın oyuncak versiyonu gibi görünüyor. Sony, PlayStation Classic’in standart versiyondan boyut olarak yüzde 45 daha küçük olduğunu belirtiyor. Ancak bunu görsel olarak anlatmak gerekirse bu cihaz elinizle hemen hemen aynı boyutlarda. Çok hafif olduğu için tek elinizle basitçe kaldırabileceğiniz model, bu yüzden çalışan bir PlayStation’dan ziyade bir figürü andırıyor. Tasarımdaki detaylar ise atlanmamış. İkonik gri gövde üzerinde CD okuyucusunun üstünde renkli PlayStation logosu “Ben buradayım” diye bağırıyor. Sol tarafta başlatma düğmesi ve reset tuşu bulunurken, sağ tarafta ise CD haznesini açmak için diğer tuş yer alıyor. Ancak çok heveslenmeyin. PlayStation Classic’te arkadaşınıza yenilirken hızla CD açma tuşuna dokunup mızıkçılık yapmak mümkün değil. Çünkü o bölme açılmıyor. O tuş da iki CD’li oyunlar için yerleştirilmiş. Oyunda yeterince ilerledikten sonra ikinci CD’ye geçişte kullanılıyor. Reset tuşu ise sizi ana ekrana götürüyor ve oyun değişimi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Cihazın arkasında HDMI ve güç girişi bulunuyor. Ön tarafta ise Memory Card haznelerinin yerinde aynı tasarıma sahip USB girişleri mevcut. Cihaz beraberinde ne yazık ki Memory Card getirmiyor. Onu yazılımsal olarak kendi içinde çözümlemiş. Bu da bir nevi eskisine kıyasla oyun kaydetme derdini azaltıyor. Kutudan iki adet klasik kontrol cihazı çıkıyor. Joy-stick’siz haliyle yaşı küçük oyuncuları hayli şaşırtacaktır diye düşünüyoruz. Burada küçük bir karşılaştırma yapmak gerekirse, NES Classic’in kutusundan tek kol çıktığını belirtelim. İkinci kol harici olarak satılıyor.

Cihazın kutu içinden HDMI kablo ve güç kablosu da çıkıyor. Ancak güç adaptörü kutu içeriğine dahil değil. NES Classic’te de aynı şekilde HDMI kablo ve güç kablosu çıkıyor ama adaptör çıkmıyordu. Bu tercihle ilgili performans kısmında bahsedeceğiz.