reklamı kapat

POPÜLER

Hoda Civic Type R Mugen

2017 Honda Civic Type R’a yeni bir boyut kazandıran modifikasyon: Mugen RC20GT

Tokyo Auto Salon 2018 kapsamında tanıtımı gerçekleştirilen 2017 Honda Civic Type R tabanlı Mugen RC20GT, bir karakterin ne derece değiştirilebileceğini gözler önüne seriyor.

Honda’nın bir dönem Formula 1 motor üretiminde de sürece dahil ettiği performans geliştiricisi Mugen‘in adını, uzun bir aradan sonra ilk kez ekim ayında duymuştuk. O dönem üzerinde Mugen-Honda imzasını taşıyan 700 beygirlik bir Formula 1 motoru, internet üzerinden satışa çıkmasıyla radarımıza girmiş ve bizleri bu ortaklığın aktif olduğu dönemlere götürmüştü. Aradan geçen üç aylık zaman diliminin ardından karşımıza tekrar çıkan Mugen ekibi, bu kez 2017 Honda Civic Type R üzerinde geliştirdiği enfes projeyi sergilerken karşımıza çıktı. Kapılarını geçtiğimiz günlerde açan Tokyo Auto Salon 2018 kapsamında performans meraklılarıyla bir araya getirilen proje, doğrusunu söylemek gerekirse bizleri NFS Underground 2 ile haşır neşir olduğumuz zamanlara götürdü.

Ön bölümü tamamen değiştirildi

Şu aşamada konsept bir proje olmasından ötürü satışa sunulmasıyla ilgili herhangi bir bilginin paylaşılmadığı Mugen RC20GT isimli projenin gövde ve tasarım odaklı olduğunu ilk adımda belirtmekte fayda var. Yani kaputun altıyla ilgili bir geliştirme en azından şimdilik söz konusu değil. Bu yüzden 2017 Civic Type R’ın 2.0 litrelik turbo beslemeli makinesiyle toplamda 320 PS güç ve 400 Nm tork değerlerine sahip olduğunu hatırlatmakta fayda var. Mugen imzalı projeye döndüğümüzde ise fabrika çıkış versiyonla en büyük farkın ön bölümde var olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. Tampon ve ızgara başta olmak üzere Civic’in karakterini tamamen değiştiren Mugen ekibi ortaya, daha bir “yasa dışı” yüz çıkartmayı tercih etmiş.

Kaputla birlikte devam eden bu tasarım değişiminden yanal parçalar, difüzor, egzoz sistemi ve arka tampon da nasibini fazlasıyla alıyor. Kokpit bölümünde de karbon fiber odaklı parçaların ağırlıkta kullanıldığı Mugen RC20GT’de, direksiyonun yarış otomobillerinden alınmış olması ve gösterge panelleri en dikkat çeken parçalar arasında. Fuarın en gözde işlerinden birisi olacağına inandığımız projenin önümüzdeki süreçte adını daha sık duyabiliriz.

İlgili video