reklamı kapat

POPÜLER

2018 BMW M5 Competition Package verileri resmi tanıtım öncesinde şekillenmeye devam ediyor

Avustralya’da aracın siparişin veren bir kullanıcıyla birlikte ortaya çıkan 2018 BMW M5 Competition Package detayları, büyük oranda beklediğimiz özellikleri getirecek.

2017 yılının yaz dönemini bizler için çok daha anlamlı hale getiren olaylardan birisi, 2018 model yılıyla gelen yeni jenerasyon BMW M5‘in tarihinde ilk kez dört tekerlekten çekiş desteğiyle asfalta çıkması oldu. Kaputunun altındaki 4.4 litre hacimli TwinPower Turbo sekiz silindirli makinesiyle 600 PS güç, 750 Nm tork, 3,4 saniyelik 0-100 ve 305 km/s‘i bulan maksimum hız değerleri sunan yeni M5’in genetiğinden hiçbir şey kaybetmediğini anlamamız ise çok uzun sürmedi. Geçtiğimiz günlerde 8 saatlik drift yaparak bir dünya rekoru kıran canavarımızla ilgili geriye kalan tek eksik parça ise meraklılarının bir süredir beklediği Competition Package. Sizlerle ocak ayının son günlerinde yaptığımız değerlendirme üzerinden ilk bilgilerini ve beklentilerini paylaştığımız bu paket, tanıtımına kısa bir süre kala büyük oranda kesinleşen detaylarıyla karşımıza çıktı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Parasına değer mi?

Avustralya merkezli kaynaklardan gelen bilgilere göre, BMW’nin bölgedeki yerel satıcılara gönderdiği resmi rakamlar geçtiğimiz süreçte ortaya atılan iddiaları doğruluyor. Bu da güç bazında 25 PS‘lik artışla birlikte toplamda 625 PS‘in resmi olarak geliştirme kapsamında yer alacağını söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra standart versiyondan 7 milimetre daha alçak olacağı söylenen bu versiyonda egzozların ses bakımından hatırı sayılır karakter değişime uğrayacağı da görülüyor. Aracın toplam ağırlığında iyileşmeye gidecek bolca karbon detay zenginliğini getirecek olan Competition Package, motor kapağında bile bizlere bunu gösterecek. Tüm bu parçalar bir araya geldiğinde de gerek maksimum sürat gerekse 0-100 gibi performans derecelerinde birer adım ileriye gitmiş bir M5 bizleri bekliyor olarak. Standart versiyonun üzerine 15 bin dolar gibi ütopik bir ek ücret ile satın alınabilecek olan paketle ilgili gelişmelerin kısa sürede resmiyete dökülmesini bekliyoruz.

İlgili video

2018 BMW M5