reklamı kapat

POPÜLER

Apple 2018 iPhone

2018 iPhone’lardaki “eksik” ile kablosuz geleceğe geçiş hızlanacak

Teknoloji devi Apple, 2018 iPhone modelleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Yeni ortaya atılan bir detay ise yeni modellerin kablosuz geleceğe geçişi hızlandıracağını gösteriyor.

Artık bildiğiniz üzere Apple‘dan 2018’de üç yeni iPhone bekleniyor. Bunların 5,8 inç ekranlı ikinci jenerasyon iPhone X, 6,5 inç ekranlı iPhone X Plus ve LCD ekranlı 6,1 inç iPhone olacağı biliniyor. Bunlara ek olarak bir iPhone SE 2 de her zaman masada bulunuyor. Analistlerin verdiği son bilgiye göreyse teknoloji devi bu modellerin kutu içeriğinde bir azaltmaya gidiyor. Telefonlarından 3.5 mm kulaklık girişini kaldıran firma, biliyorsunuz bu yüzden modellerin kutusuna bir “Lightning – 3.5 mm Kulaklık Jakı” adaptörü koyuyor. Bu adaptör ile kişiler normal kulaklıklarını Lightning portuna takabiliyor. İşte yeni modellerde bunun kalkacağı söyleniyor. Tek başına 39 TL satış fiyatı bulunan ürün, 2018 modelleriyle harici satın alınacak bir aksesuar halini alıyor. Bu hamlenin iki farklı sonucu oluşturması bekleniyor. Ya kişiler 39 TL vererek adaptörü kendileri alacak, ya da artık tamam deyip kablosuz bir kulaklığa yönelecek. Günümüz şartlarında ikinci seçenek daha mantıklı görünüyor. Çünkü kablosuz modeller gün geçtikçe ucuzluyor ve daha fazla pil ömrü sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple 2018 iPhone

Apple, 2018 iPhone’ların fiyatları ne kadar olacak?

Duyduğumuz kadarıyla şirket OLED ekranlı iPhone’ların başlangıç fiyatını 999 dolardan 899 dolara çekmek istiyor. iPhone X Plus içinse 999 dolar isteneceği söyleniyor. LCD ekranlı orta seviye modelin ise 550 dolar seviyesinde olması bekleniyor. Bu arada teknoloji devi iPhone ailesini isimsel açıdan da sadeleştirmek istiyor. Bu doğrultuda yeni yılda iPhone X ve iPhone X Plus’ın tercih edileceği söylenirken, LCD ekranlı 6,1 inç iPhone’a ise direkt olarak sadece “iPhone” denileceği belirtiliyor.

İlgili Video

Kırmızı renkli en yeni iPhone modelleri