reklamı kapat

POPÜLER

Apple 2018 iPhone

2018 iPhone modelleri için sevindiren bir detay daha

Teknoloji devi Apple‘ın yeni iPhone modelleri çok az kaldı. Bu nedenle gündemden düşmeyen telefonlar için sevindiren yeni bir bilgi daha var.

Apple‘ın yeni iPhone modelleri son günlerde Apple Pencil desteğiyle gelecek haberleriyle gündeme geliyor. Bugün ortaya atılan bilgi ise kablosuz şarj tarafından karşımıza çıkıyor. Söylendiği kadarıyla üç modelden oluşan aileden en az birinde bakır sargı kullanılıyor. iPhone X ve iPhone 8 ailesinde FPC (ferrit polimer kompozit) kullanan firma, bakır ile şarj hızını artıracak deniyor. Bu da modellerin kablosuz olarak daha hızlı şarj edilebileceğini gösteriyor. Güvenliği tehlikeye atmadan enerji aktarımın bu şekilde hızlandıracak firma, bu sayede 7.5 W seviyesinin üzerini görecek gibi duruyor. Değişikliğin sadece üst düzey iPhone X Plus’a özel olma ihtimali de bulunuyor. Çünkü bu modelde diğerlerinden daha büyük pil yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple’ın yeni iPhone modelleri kaça satılacak?

Bildiğiniz gibi aile OLED ekranlı ikinci jenerasyon iPhone X, çok merak edilen dev OLED ekranlı iPhone X Plus ve LCD ekranlı 6,1 inç iPhone’dan oluşuyor. Modellerin iPhone 11, iPhone 11 Plus, iPhone 9 ya da iPhone XS, iPhone XS Plus, iPhone (2018) şeklinde isimlendirilmesi bekleniyor. Tasarımsal olarak iPhone X’un çizgisini devam ettirecek modeller, fiyat tarafında da detaylanmış durumda. Buna göre ikinci jenerasyon iPhone X 800-900 dolar, iPhone X Plus 900-1000 dolar, LCD ekranlı 6,1 inç iPhone 9 ise 600-700 dolar seviyesinde raflardaki yerini alacak. Yeni ailenin Türkiye fiyatı ise en az 5 bin TL‘den başlayacak.

İlgili Video

Şirketin A11 Bionic odaklı son reklamı