reklamı kapat

POPÜLER

2018 Apple iPhone

2018 iPhone modellerinin kutu içeriğinde önemli bir eksik olacak

Teknoloji devi Apple‘ın eylül ayında tanıtacağı yeni iPhone ailesi merakla bekleniyor. Ancak modellerin kutusunda önemli bir eksik olacak gibi görünüyor.

Apple’ın 2018 iPhone serisi üç yeni telefondan oluşuyor. Bunlar 5,8 inç OLED ekranlı ikinci jenerasyon iPhone X, 6,5 inç OLED ekranlı iPhone X Plus ve 6,1 inç LCD ekranlı iPhone modelleri. iPhone 11, iPhone 11 Plus, iPhone 9 ya da iPhone XS, iPhone XS Plus, iPhone (2018) şeklinde isimlendirileceği konuşulan aile, görünüşe göre kulaklık adaptörüne sahip olmayacak. 3.5mm kulaklık girişini attıktan sonra iPhone kutularına “Lightning – 3,5 mm Kulaklık Jakı” adaptörünü koyan firma, bunu 2018’de değiştirecek deniyor. Bu adaptörü harici olarak almak isteyen kişilerin şu an tam 59 TL ödemesi gerekiyor. Kablosuz geleceğe tam olarak geçilemediği için de birçok kişinin buna ihtiyaç duyacağı biliniyor. Biliyorsunuz telefonlarda şu an sadece Lightning portu yer alıyor. Hatta firmanın gelecekte bunu kaldırmak istediği de biliniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2018 Apple iPhone

2018’de Apple’dan başka neler bekleniyor?

Baktığımız zaman tablet tarafında 11 ve 12.9 inç boyutlarda iki adet iPad Pro geliştirdiği söylenen firma, yeni modellerinde Touch ID’yi Face ID ile değiştirecek deniyor. Üç yıldan uzun süredir yenilenmeyen Mac Mini için bir güncelleme planladığı söylenen Apple, MacBook ve MacBook Pro tarafında da bir işlemci güncellemesi yapacak gibi görünüyor. Bunlara ek olarak uygun fiyatlı bir dizüstü bilgisayar (MacBook Air ailesinde olmayabilir) geliştirdiği de gelen bilgiler arasında yer alan firma, iMac tarafında da bir güncelleme yapacak gibi duruyor. Burada Ming-Chi Kuo, işlemci ve görüntüleme performansı açısından ciddi bir artış beklediğini söylüyor. Son olarak karşımıza Apple Watch çıkıyor. Yine Kuo’ya göre iki yeni Watch modeli yolda bulunuyor. Daha büyük ekrana sahip olacak modellerin, daha iyi nabız ölçümü yapabileceği iddia ediliyor. Buna ek olarak üçücü çeyrekte seri üretime girecek AirPower‘ın da yolda olduğu belirtiliyor.

İlgili Video

Şirketin son tablet modeli