reklamı kapat

POPÜLER

Apple iPhone X Face ID

2018 iPhone modelleri için dikkat çeken Face ID açıklaması

Teknoloji devi Apple, biliyorsunuz iPhone X‘da yer alan “çentik” ile oldukça eleştiriliyor. Bünyesinde Face ID teknolojisine güç veren Truedepth kamera sistemi yer alan bu çentik, 2018 modeller de kesin olarak olacak gibi duruyor.

Apple‘a yönelik tahminleri çoğu zaman doğru çıkan Ming-Chi Kou, uzun zamandır şirketin 2018’de üç yeni iPhone satışa çıkartacağını söylüyor. Analist bunlardan iki tanesinin 5.8 inç (İkinci jenerasyon iPhone X) ve 6.5 inç (iPhone X Plus) OLED ekran kullanacağını belirtiliyor. LCD ekranlı modelin ise 6.1 inç iPhone olacağı söyleniyor. İşte bu modellerin hepsinde Truedepth kamera sistemini olacağı gelen son bilgiler arasında yer alıyor. Üretim sektöründen gelen bu bilgi, elbette dikkat çekici görünüyor. Teknoloji devi yüz tanıma sistemini artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline getirmek istiyor. Parçaların ana tedarikçisinin ise LG Innotek olmaya devam edeceği belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple, iPhone’ların Face ID çentiğini ufaltmanın yollarını arıyor

ETNews’un daha önceki haberine göre şirket, 2019’da çıkacak akıllı telefon modellerinde daha ufak bir çentik kullanmak istiyor. Truedepth kamera sistemiyle ön kamerayı birleştirmeye çalıştığı söylenen şirket, böylece üst kısımda daha az yere ihtiyaç duyacak. Bu da daha ufak bir çentik ve daha geniş ekran alanı olarak geriye dönecek deniyor.

İlgili video