reklamı kapat

POPÜLER

2018 Mercedes A-Serisi’nden gelen resmi detayla dış tasarım bilmecesi çözülmeye başlıyor

 - Güncelleme: 07 Aralık 2022 19:41

Tanıtım etkinliğinin düzenleneceği tarih de açıklanan 2018 Mercedes A-Serisi, dış tasarımında elini çok ciddi güçlendirmiş şekilde karşımızda olacak.

CES 2018 ile birlikte sahip olduğu kokpit teknolojisiyle ilgili tüm detayları öğrenme fırsatı yakaladığımız 2018 Mercedes A-Serisi bilmecesinde artık sona geliyoruz. İlk resmi tanıtım etkinliğinin 2 Şubat Cuma günü Hollanda’nın başkenti Amsterdam‘da yapılacağını duyuran Mercedes, bu duyuruyla birlikte merak edilen dış tasarımla ilgili ilk resmi ipucu görselini de paylaşmayı ihmal etmedi. Yerini aldığı jenerasyona göre kesinlikle çok daha agresif bir ön bölümle geleceğini gördüğümüz yeni jenerasyon, bumerangı andıran LED ışıklandırma grubunun da desteğiyle akıllarımıza geçtiğimiz günlerde tanıtılan CLS‘yi getiriyor.

Yepyeni bir yüz

Işıklandırmalarının yanı sıra çok daha büyütülmüş ızgara ve hava girişlerine sahip olacağını gördüğümüz A-Serisi’nin sportif karakteri ciddi oranda güçlendirilmiş diyebiliriz. Bu zamana kadar en büyük rakibi Audi A3‘e göre eksik gösterilen kokpiti artık sınıf atlayan aracın, dış tasarımında da sınıf atladığını görüyoruz. Kaputunun altında Renault-Nissan ortalığıyla geliştirilen 1,3 litrelik benzinli ve 1,5 litrelik motor seçeneklerine sahip olacak olan yeni A-Serisi’nde A35 adıyla yeni bir versiyon da göreceğiz. Ailenin en üst noktasında ise yaklaşık 400 beygir güce sahip olan AMG A45 var. Amsterdam’daki özel tanıtımının ardından Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenecek olan modelle ilgili son gelişmeleri LOG.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir