reklamı kapat

POPÜLER

Megane R.S.

2018 Renault Megane RS’ten saatte 237 kilometrelik ısınma turları [Video]

Tanıtımının üzerinden dört aylık bir süre geçen 2018 Renault Megane RS, sokaklardaki ısınma turlarını hız limitlerini göstererek atmaya başladı.

Geride bıraktığımız eylül ayı içerisinde Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sahne alan 2018 Renault Megane RS, beraberinde içimizde merak uyandıran iddiaları getirmişti. Renault’nun Formula 1 pilotlarıyla birlikte sürüş dinamikleri geliştirdiği Megane RS, Sport ve Cup olmak üzere iki farklı şasi üzerine geliştirilmiş versiyonlarla üretiliyor. Ön tekerlekten çekişli yapısı, dört tekerlekten manevra ve Launch Control ile desteklenen yeni jenerasyonda motor bölümünde de sürpriz yapılmış ve Alpine A110‘un ünitesi araca aktarılmıştı. Yavaş yavaş satış süreciyle ilgili adımların başladığı Megane RS, sokaklardaki ısınma turlarını atmaya başladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Maksimum hızdaki bilmece

Turbo beslemeye sahip 1.8 litrelik dört silindirli bir yapıda olan motorla 276 beygir güç ve 390 Nm tork değerlerine sahip olan Megane RS’in Trophy versiyonunda ise o dönem 296 beygir güç ve 400 Nm tork gibi değer değişimleri gözlemlenmişti. Şanzıman seçeneklerinde her ikinde de altı ileri değerli olmak üzere hem manuel hem de çift kavrama otomatik ünitelerle alınabilecek olan yeni jenerasyon, radarımıza takılan hız denemesinde EDC otomatik seçeneğiyle karşımıza çıkıyor. 0’dan 100’e hızlanmasını 5,8 saniyede tamamlayabildiğini açıklayan Renault cephesi ise maksimum sürat kısmında halen ketum davranmakta. L’Argus isimli bir kullanıcı tarafından paylaşılan test videosunda maksimum 237 km/s hıza erişebildiği görülen Megane RS’in giriş versiyonunda 250 km/s, üst versiyonunda ise 280 km/s’e kadar hızlanma değeri olabileceği söyleniyor.

Video