reklamı kapat

POPÜLER

2018 Volvo XC40’ın beş yıldız aldığı çarpışma testine konuk olun [Video]

Ailenin en küçük üyesi olarak satış rakamlarında büyük bir başarı yakalayan 2018 Volvo XC40, güvenlik konusunda beklentileri yanıltmadı.

Eylül 2017’de resmi tanıtımının gerçekleştirilmesiyle birlikte kısa süre içerisinde markasının en önemli modellerinden biri haline gelen Volvo XC40, başarıları güncellemeye devam ediyor. İsveçli üreticinin ilk kez üç silindirli motora yer verdiği model olarak tarihe geçen bu yeni oyuncu, elektrikten nasibi alacaklar arasında ön saflarda. Bu ay içerisinde bizim de test konuğumuz olan ve kısa süre içerisinde sizlerle sürüş izlenimlerimizi de paylaşacağımız 2018 Volvo XC40, tanıtım sürecinden de bildiğimiz gibi güvenlik konusunda ailenin büyük üyelerini aratmayacak donanımları beraberinde getirdi. Bu yönüyle herkesin takdirini kazanan araç, başarısını Euro NCAP testlerinde de çok net bir biçimde ortaya koydu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgi çok yoğun

60 ve 90 serilerinin ardından beş yıldıza layık görülen XC40’ın bu sayade asfalt üzerindeki en güvenli ailenin bir parçası olduğu da tescilledi. Yolda bisikletliyi algılayan otonom acil durum frenleme ve şerit takip sistemleri gibi yeni ve daha zorlayıcı güvenlik teknolojisi kıstasları getirilen 2018 Euro NCAP testi, şimdiye kadar hazırlanan en zor testler arasında yer alıyor. Yeni XC40 ayrıca, yeniden düzenlenen değerlendirme şartları altında en yüksek güvenlik puanını alarak test edilen diğer tüm otomobiller arasından sıyrıldı. Geçtiğimiz mart ayında Avrupa’da 2018 yılının otomobili seçilen XC40, bu ödülü kazanan ilk Volvo modeli olurken, o tarihten beri Volvo’nun en çok satan otomobillerinden biri oldu. Mayıs ayında şirket, bu modele karşı artan talebi karşılamak için Avrupa ve Çin’deki üretim tesislerinde üretim hacmini artıracağını duyurdu.