reklamı kapat

POPÜLER

LG

2019 LG Premium TV’lerin Türkiye çıkış tarihi belli oldu

LG, 2019 premium TV segmentini Seul’de gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinde duyurdu. LG’nin yeni model OLED ve NanoCell TV’leri, ikinci nesil Alpha 9 akıllı işlemci ve yapay zeka destekli görüntü ve ses kalitesine sahip olacak.

Yeni modeller, Apple AirPlay 2 ve Apple HomeKit uygulamalarını da destekliyor. Yeni LG TV’ler ile kullanıcılar iTunes ve diğer video uygulamalarından veya doğrudan Apple cihazlarından videoları TV’lerinde kolayca oynatabiliyor. Bu yıl içerisinde gelmesi beklenen Google Assistant ve Amazon Alexa desteği ile LG TV’ler, kullanıcıların ek donanım kullanmasını ortadan kaldırıyor.

LG’nin W9, E9 ve C9 OLED TV modellerinde bulunan ikinci nesil Alpha 9 akıllı işlemci, derin öğrenme algoritması ve geniş görsel bilgi veri tabanı erişimiyle görüntü ve ses kalitesini yükseltiyor. Alpha 9 akıllı işlemci görüntü kaynağını tanıyarak görüntüyü optimize ederken, algoritmanın yardımıyla gerçeğe yakın netlikte görüntüler oluşturuyor. İşlemci ayrıca ekran parlaklığını en uygun seviyede tutmak için ortam koşullarını analiz ediyor.

LG’nin 2019 premium TV serisinin farklı ekran boyutları bulunuyor: W9 (77/65), E9 (65/55), C9 (77/65/55) ve B9 (65/55). LG’nin premium TV portföyü dünyanın ilk 8K OLED TV’siyle (88Z9 modeli) genişliyor. LG’nin en gelişmiş LED TV’si olan NanoCell TV, üstün görüntü kalitesi, canlı ve gerçek renkler, geniş izleme açısı, ultra ince çerçeve ve ultra geniş ekran seçenekleri sunuyor.

2019 model OLED ve NanoCell TV modelleri HDMI 2.1 desteğinin eklenmesiyle spor ve aksiyon filmleri gibi hızlı aksiyon içeriğinin daha iyi görüntülenmesini sağlıyor. Gelişmiş Audio Return Channel (eARC) özelliği, ev sinema tutkunlarının HDMI bağlantısını sorunsuz bir şekilde kullanmalarını ve mevcut en yüksek kalitede ses deneyimi yaşamalarını sağlarken, Variable Refresh Rate (VRR) ve Latency Mode (ALLM) özellikleri sayesinde takılma olmadan oyun deneyimi elde ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

LG’den konu hakkında açıklama

LG Mobil İletişim ve Ev Eğlence Sistemleri Başkanı Brian Kwon “2019 model premium TV serisinde de açıkça görüldüğü gibi LG, TV teknolojilerinde sınırları zorlamaya devam ediyor. LG’nin gelişmiş yapay zeka teknolojisi, görüntü ve ses kalitesini artırarak TV izleme deneyimini bir adım öteye taşıyor” dedi.

LG’nin yeni televizyonları ne zaman Türkiye’de olacak?

İlk olarak Güney Kore ve ABD’de satışa sunulacak LG 2019 TV modelleri Mayıs ayı itibariyle de Türkiye’de satışta olacak.

İlginizi çekebilir

Yeni LG OLED TV’ler iddialı geliyor