reklamı kapat

POPÜLER

3D sensör

2019 model iPhone’lar arka kameralarıyla fark yaratacak

iPhone Xs ve iPhone Xs Max’in satışa sunulmasının ardından 2019 yılında satışa sunulacak yeni iPhone modelleriyle ilgili iddialar gelmeye başladı.

Daha önce ortaya atılan iddiaları doğrulayan yeni bir habere göre Apple, yeni iPhone’ların arka kamerasında 3D sensör tercih edecek. İlk kez iPhone X’un ön kamerasında TrueDepth adı verilen teknolojiyi kullanan Apple’ın, yeni iPhone modellerinde bu kez bu kamerayı arka kameraya taşıyacak. Bloomberg’e göre Apple, Sony’nin geçtiğimiz yaz üretmeye başladığı 3D kamera sensörlerine ilgi duyuyor. Bu sensörler, görüntüleri 3D olarak eşlemeye yardımcı olmak için uçuş süresi teknolojisini kullanıyor. Sony’nin sensör işinin genel müdürü Satoshi Yoshihara, bazı akıllı telefon şirketlerinin çiplerle ilgilendiğini ve bu nedenle şirketin sensör üretimini genişlettiğini söylüyor. Bu sensörlerin gelecek yıl çeşitli akıllı telefonların arka ve ön kameralarında kullanılması bekleniyor. Yeni iPhone modellerinin önümüzdeki yılın eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Telefonların satış fiyatlarının ise yüksek bir fiyattan satışa sunulacağını şimdiden söyleyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iPhone X ve iPhone Xs’te yer alan TrueDepth kamera ne gibi bir deneyim sunuyor?

Bir kızılötesi kamera nokta dizinini okuyor, bir kızılötesi görüntü yakalıyor ve eşleşmeyi onaylamak için bu veriyi A12 Bionic çipteki Secure Enclave alanına gönderiyor. Nokta projektörü
yüz haritasının oluşturulması için yüzlere 30.000’in üzerinde görünmez nokta yansıtıyor. Işık projektörü karanlıkta bile yüzlerin algılanabilmesine imkan sağlıyor.

iPhone Xs’in Türkiye fiyatı ne kadar?

Kısa bir süre önce Türkiye’de de piyasaya sunulan iPhone Xs’in Türkiye başlangıç fiyatı ise 9.899 TL.

İlginizi Çekebilir

Arkasında saat yer alan çok ilginç Xs Max modeli!