reklamı kapat

POPÜLER

2019 Volkswagen Touareg üzerinden geliştirilen yeni nesil Amarok tasarımı beklentileri artırıyor

Bağımsız bir tasarımcı tarafından 2019 Volkswagen Touareg baz alınarak geliştirilen Amarok projesi, meraklılarına keşke” dedirtebilir.

Geçtiğimiz hafta gündemimizi yoğun bir şekilde meşgul eden New York Otomobil Fuarı‘nda Türkiye pazarında da göreceğimiz önemli modellerin tanıtımı gerçekleştirildi. Bu listede kendisine üst sıralarda yer açan 2019 Volkswagen Touareg, güncellenen tasarımı ve büyük oradan değişen teknolojik iç dünyasıyla markasının amiral gemisi rolünü devam ettirmek için hazırdı. Fuarda bir tanesi pick up bir tanesi de yine SUV olmak üzere iki tane konsept proje de sergileyen Volkswagen, genel itibarıyla olumlu geri dönüşler aldı. Arteon ile başlayıp Touareg’e de uzanan tasarımsal değişimle birlikte önümüzdeki vadede karşımıza çıkan “VW” rozetli modeller için de beklentiler oluşmaya başladı. Özellikle birbirlerine yakın sınıfta yer alan Amarok’da da bu durum biraz üst seviyelerde. Hal böyle olunca bağımsız tasarımcıların elektronik ortamda bizlere fikir verebilecek projelerini de kısa sürede görmeyi bekliyorduk. Nitekim şu anda sizlerle paylaşmakta olduğumuz yeni nesil Amarok projesi bunun ilk ve güzel örneklerinden bir tanesi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni jenerasyona ilham

Geoffrey Garitey isimli bir tasarımcı tarafından hayata geçirilen Amarok projesinde, Touareg’de gördüğümüz karakteristik hatların büyük oranda aktarıldığını görüyoruz. Bolca krom detayın bulunduğu ızgara, gergin bir görünüm katan ışıklandırma grubu ve geniş havala girişlerinin olduğu ön tampon bu anlamda bütünselliği oluşturan parçalar arasında. Altı silindirli versiyonuyla sınıfının en güçlüsü olan Amarok, Nissan’ın Ford Ranger Raptor’a karşı geliştireceği özel Navara versiyonunun hayata geçmesiyle ciddi bir rakibi daha karşısına alacak. Volkswagen’in bu anlamda atacağı hamle de fazlasıyla önem kazanıyor. Önümüzdeki süreçte benzeri projelerle karşılaşmayı beklediğimiz yeni modelin ne zaman resmiyet kazanacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz. Gelişmeleri LOG.com.tr üzerinden takip edebilir, tasarımla ilgili görüşleriniz bizlere yorum olarak iletebilirsiniz.