reklamı kapat

POPÜLER

2020 Curtiss Zeus

2020 Curtiss Zeus, nefes kesen yeni tasarım ve 217 beygirle geliyor

Markasının yeni jenerasyon elektrikli motosiklet dünyasına bakış açısını yansıtan 2020 Curtiss Zeus, V8 karakteriyle geleneklere selam gönderiyor.

Curtiss Motorcycles adını duyduğumuz ilk andan itibaren elektrikli motosiklet dünyasında dengelerin değişeceğini görmeye başlamıştık. Son dönemlerde piyasaya dahil olan belki de en iddialı üretici konumunda olan marka bunu Zeus projesine borçlu. Konsept aşamasından üretime taşınmasıyla birlikte daha da ilgi çekici hal alan modelin geleceği de hiç nabız düşürmeye niyet yok. Paylaşılan ilk detaylarıyla ilk versiyonundan daha çok ses getirme potansiyelini ortaya koyan 2020 Curtiss Zeus, 217 beygirlik güç değeriyle performansındanda ödün vermeyecek. 2018 yılında pek çok farklı alanda ödül kazanan bu fütüristik motosikletin istikrarını devam ettireceğine hiç şüphe yok.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Curtiss Zeus daha büyük batarya paketine sahip

Zeus’un tasarım konusunda en akılda kalıcı yanlarından biri batarya ve motor gibi bileşenlerin yerleşim dizimiydi. Yeni modele baktığımızda bunun içten yanmalı V motor düzeninde olması işin geleneksellik algısına da güzel bir vurgu niteliğinde. Yeni üniteyle birlikte üzerinde 16,8 kWh‘lık batarya paketi taşıyacak olan motosiklette Zero’nun ürettiği çift elektrik motoruna yer verilecek. Her şeyin bir araya gelmesiyle V8 tipi olarak nitelendirilen bir şemaya bürünecek olan yeni Zeus’un üretim macerasıysa önümüzdeki yıldan itibaren başlıyor. Şimdilik diğer teknik detayları ve fiyat bilgisi paylaşılmayan modelin kesinlike ucuz olmayacağını söyleyebiliriz. Üzerinde üst seviye alüminyum ve karbon fiber alaşım malzemelerin kullanılan Zeus, halihazırda 70.000 doların üzerinde etiket fiyatına satışa sunuluyor.

İlginizi çekebilir

3D yazıcıyla üretilmiş elektrikli motosiklet