reklamı kapat

POPÜLER

MacBook Air MacBook Pro

2020 MacBook Air ve 2020 MacBook Pro karşılaştırması [Video]

Bu yıl piyasaya sürülen MacBook Air ile MacBook Pro karşı karşıya geldi. 2020 model dizüstü bilgisayarlar sundukları performanslarla dikkat çekiyor. MacBook Air daha çok editör ve günlük işlerle uğraşan kullanıcılara hitap ederken, MacBook Pro fotoğraf ve video düzenleme programlarıyla haşır neşir kullanıcıları hedef alıyor.

Max Tech isimli YouTube kanalı tarafından paylaşılan bir videoda telefonların performansları mercek altına alınıyor. Yapılan karşılaştırmada bilgisayarların ekranları değerlendiriliyor. Her iki bilgisayarda da aynı ekran çözünürlüğü kullanılsa da MacBook Pro modeli standart renk yelpazesine (sRGB) göre daha canlı yeşiller ve kırmızılar için P3 geniş renk yelpazesini destekliyor. Pro modeli 500 nit parlaklık sunarken, Air modeli 400 nitlik bir palaklığa sahip. Ses performansının da MacBook Pro’da daha başarılı olduğundan söz ediliyor. Air modelinde 10.nesil i3 1.1 GHz i3 çift çekirdekli işlemci ve 8 GB 3733 MHz LPDDR4X RAM yer alırken, Pro modelinde 8.nesil i5 1.4GHz dört çekirdekli işlemci ve 8 GB 2133 MHz LPDDR3 RAM bulunuyor. MacBook Air Geekbench testinin tek çekirdek performansından 1.055, çok çekirdek performansından ise 2.165 puan almış durunda. Pro modelinin ise aynı testten sırasıyla 929 ve 3.913 puan aldığını söyleyelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

20020 MacBook Air ve 2020 MacBook Pro performansylarıyla dikkat çekiyor

MacBook Pro giriş seviyesinde tek fan üst modelde çift fan yer alıyor. MacBook Air’da tek fan yer alsa da ısı borusu mevcut değil. Bu sebeple Air modeli, güce ihtiyaç duyan uygulamaları çalıştırırken Pro modelinden daha sesli çalışıyor. İsterseniz lafı daha fazla uzatmayalım ve karşılaştırma videosuyla sizleri baş başa bırakalım. Yeni MacBook Air hakkındaki detaylı incelemeye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Video