reklamı kapat

POPÜLER

2020 Mahindra Roxor

2020 Mahindra Roxor; tartışmalı modelin yenilenen yüzüyle tanışın

Açılan davanın sonuçlanmasının ardından tasarım bazında değişimleri taşıyan 2020 Mahindra Roxor, genel altyapı olarak ise benzer dinamikler üzerine kurulu.

Mahindra Roxor, geçtiğimiz yılın en hareketli maceralarında sahip modellerinden birisi olarak sık sık gündeme geldi .Tasarım noktasındaki “çalıntı” ibareleri üzerinden Jeep tarafından Amerika’da dava edilen modelle ilgili yerel basında da çokça haber yapıldı. Sürecin sonunda ise Hindistan merkezli üreticinin aleyhine bir karar çıktı. Artık doğrudan Amerika pazarında satılamama ihtimalleri konuşulurken bu kez karşımıza 2020 Mahindra Roxor çıkarıldı. Marka tasarımcılarının yaptığı değişimleriyle elden geçirilen model, bu kez de klasik Land Cruiser dinamiklerine daha çok yaklaşmış bir ibare bıraktı bizlerde.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Mahindra Roxor hakkında bilmeniz gerekenler

Markanın açıkladığı tasarımsal değişimlere baktığımızda ilk olarak karakterin temelini oluşturan ızgara yapısı bizleri karşılıyor. Değişimle birlikte Jeep’ten çok daha uzak olduğu söylenen Roxor’da yeni jant tasarımları ve gövde aksesuarları da beraberinde fark yaratma iddiasında. Altyapıda yapılan ufak geliştirmelerle arazi konusunda da daha ileriyi vadeden modelin motorunda ise herhangi bir değişim yer almıyor. 2,5 litrelik turbo dizel motor 62 beygir güç ve 195 Nm tork üretirken, araç bu vesileyle maksimum 72 km/s hıza çıkabiliyor. 1.361 kilogramlık yük taşıma kapasitesi sunan Mahindra, süspansiyon sisteminde ise yaprak yaylara yer veriyor. Aracın Amerika’daki satış fiyatı 16.599 dolar olarak açıklandı.

İlgili video

Genesis GV80