reklamı kapat

POPÜLER

2020 Volkswagen Golf

2020 Volkswagen Golf ile ilk kez kullanılacak hibrit sistem tanıtıldı

Beraberinde bir ilk motor mimarisini getirecek olan 2020 Volkswagen Golf, nihayet bu bölümüyle ilgili de ufak ufak gündeme gelmeye başladı.

Geride bırakmaya hazırlandığımız hafta içerisinde son birkaç gündür 2020 Volkswagen Golf cephesinin iyice nabız yükselttiğine şahit oluyoruz. İlk olarak markanın resmi kaynakları tarafından kokpitiyle ilgili çizimlerin paylaşıldığı yeni jenerasyon, bir sonraki gün de casus kameralara yakalanmış şekilde karşımıza çıktı. Bu tür gelişmelerin artık iyice yaklaşan tanıtım etkinliğiyle ilgili heyecanı körüklediğini de biliyoruz. Volkswagen cephesi bu süreçte elindeki kartları daha seri şekilde açmaya devam ediyor. İlk kez sekizinci jenerasyonla birlikte Golf’e dahil olacak olan hibrit sistem, düzenlenen özel bir etkinlikte ufak parçalarıyla tanıtıldı. 48V mimarisi üzerine kurulan yapının kullanıcı deneyimine ne denli etki edeceğiyse geniş çaplı verilerin ortaya çıkmasıyla netleşecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Volkswagen Golf için geri sayım devam ediyor

Sistemle ilgili mühendislerin şimdilik çok fazla detay verdiğini söylemek zor. Genel itibarıyla araba üzerinde konumlanacağı noktalar ve mekanik yapısı hakkında detayların paylaşıldığı yapının teknik verilere etkilerinden de bazı parçalar paylaşıldı. Mercedes, Audi ve BMW gibi markaların bir süredir modellerinde yer verdiği başlangıç jeneratörü temelli mild-hybrid teknolojisi, Golf’ün her 100 kilometredeki tüketimine 0,4 litre olumlu katkı sağlayacak. Sistemin temel felsefesi ise oluşan kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürüp, var olan lityum iyon bataryaların içerisine sonradan kullanılmak üzere hapsetmek. Turbo gecikmesine de olumlu etki yaratacağını düşündüğümüz bu yapının, ivmelenme noktasındaki sürücü deneyiminde hissedileceği de söyleniyor. 1.0 ve 1,5 litrelik TSI motorlarda sunulacak olan hibrit sistemle birlikte karbon salınımında da iyileşmeler bekliyoruz.

İlginizi çekebilir

Tesla altyapısına sahip elektrikli Volkswagen Beetle