reklamı kapat

POPÜLER

BMW 4 Serisi Gran Coupe'den "Yılın Tasarımı" başarısı

2021 BMW 4 Serisi Gran Coupe; ikinci nesille birlikte sürüş deneyiminde yeni boyut

İkinci neslin uzun süredir beklenen versiyonu 2021 BMW 4 Serisi Gran Coupe, iki farklı paket üzerinden karşımızda duruyor.

BMW’nin yeni nesillerde uyguladığı böbrek tasarımı uzun süredir tartışmaların odağında. Bu karakterin çıkış noktalarından birisi olan 4 Serisi ise, süreç içerisinde standart versiyonlara ek olarak i4 ile birlikte bu çizgileri elektrik dünyasına da taşıdı. İkinci nesille birlikte tasarımı kadar altyapısal nitelikleri de geliştirilen 4 Serisi’nin karakter olarak en sportif paketi ise bugün itibarıya karşımızda duruyor. Artırılan sürüş kalitesiyle çok daha iddialı bir otomobil olarak lanse edilen 2021 BMW 4 Serisi Gran Coupe, M versiyonuyla performans tutkunlarının da dikkatini çekmeye aday.

2021 BMW 4 Serisi Gran Coupe teknik özellikleri

Ebatsal olarak ilk nesile göre her açıdan büyütülen 4 Serisi Gran Coupe ailesi, altyapıda yapılan dokunuşlarla çok daha stabil olma iddiasını taşıyor. Gövdedeki revizyonların da etkisiyle ağırlık dağılımı neredeyse 50:50 olan otomobil, gerçek sürüş deneyimi arayanlar için cazip bir seçenek olarak. 430i ve M440i xDrive olmak üzere iki versiyonla satışa sunulacak olan modelin giriş seviyesinde 2.0 litrelik turbo dört silindirli motor standart olarak geliyor. 255 beygir güç ve 400 Nm gibi hiç fena sayılmayan değerler sunabilen bu motorla birlikte 4 Serisi Gran Coupe’nin 5,8 saniyede 0’dan 100’e erişebildiğini görüyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Artırılan sürüş yeteneklerinin “M” departmanıyla harmanlanmasından doğan M440i xDrive ise yine başka bir boyuta geçişin anahtarı olacak. Bu paketle birlikte değişimler kaputun altında başlıyor. Standart olarak 3.0 litrelik turbo altı silindir makineyle gelen versiyonda 48V’luk başlangıç jeneratörü temelli ufak bir hibrit sistem de sunuluyor. Kombinasyonda 382 beygir güç ve 500 Nm’lik tork değerleri sunan bu ikili sayesinde otomobilin 0’dan 100’e erişmesi için sadece 4,4 saniyeye ihtiyacı olacak. M paketle birlikte otomobilin rakamları kadar yürüyen elemanları da performansa paralel revizyonlar taşıyor. Egzoz sistemi, adaptif M süspansiyonlar, M Sport diferansiyel kilidi gibi parçalar burada ön plana çıkartabiliriz. Kısa süre içerisinde sipariş alımları başlayacak olan ailenin yurt dışı fiyatları 430i üzerinden 44.800 dolardan başlıyor. M versiyonun başlangıç fiyatıysa 58.000 dolar seviyesinde.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Video

BMW iX tanıtımı