reklamı kapat

POPÜLER

2021 Hyundai i30 N

2021 Hyundai i30 N; eğlencenin yeni anahtarı makyajla geldi

 - Güncelleme: 24 Eylül 2020 22:50

Şanzıman başta olmak üzere sürüş dinamiklerine etki edecek nitelikli yenilikleri getiren 2021 Hyundai i30 N, tüm merak edilenleriyle karşımızda.

Hyundai‘nin kendi içerisinde gerçekleştirdiği yeni yapılanmanın bizlere hediye ettiği “N” otomobilleri, performans noktasında markanın yeni bir meydan okumasıydı. Veloster ve i30 sonrası Kona ile SUV dinamiklerine de yansıtılan bu rozet için artık bir makyaj görecek kadar zamanı geride bıraktık. Bir süredir ipucu niteliğindeki paylaşımları üzerinden sizlerle değerlendirmesini yapmaya başladığımız 2021 Hyundai i30 N, bugün resmi kaynaklardan gelen paylaşımlarla tüm örtülerinden kurtuldu. Sürüş dinamiklerine etki edecek altyapı revizyonlarını beraberinde getiren makyaj operasyonu, elektronik destek asistanları konusunda da zenginliğe sahip.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Hyundai i30 N teknik özellikleri

Makyajlanan i30 N’in kaputunun altında 2.0 litreli turbo benzinli makineyi görmeye devam ediyoruz. 6 kademeli manuelin yanında departman tarafından revize edilen 8 kademeli çift kavrama şanzıman da listede kullanıcıları bekliyor olacak. Aracın güç oranları da şanzıman seçeneğine göre değişiklik gösteriyor. Manuel viteste 250 PS güç ve 353 Nm torkla gelen otomobilin performans paketi ve otomatik şanzımanla birleşimi ortaya 280 PS gü. ve 392 Nm’lik maksimum tork değerlerini çıkarıyor. Hyundai cephesi yapılan revizyonlarla birlikte aracın 0-100 değerinde 0,2 saniyelik iyileşme görüldüğünü de özellikle belirtiyor. Burada paylaşılan son rakamın 5,9 saniye olduğunu görüyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Performansa doğrudan etki ettiği için markanın “N DCT” olarak isimlendirdiği şanzımana biraz daha yakından ilgi göstermek şart. Bu şanzımanla birlikte “N Grin Shift, N Power Shift ve N Track Sense Shift” gibi geçil fonksiyonları kullanıcıları bekliyor. Burada tork değerinin iletimi ve geçiş tepkisinin yüzde 20 oranına kadar daha iyi karakter ortaya koyduğunu görüyoruz. Dış bölümünde ışıklandırma grubu, LED gündüz farları ve tampon gibi noktalarında ufak değişimleri beraberinde getirecek olan yeni i30 N, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinden itibaren Avrupa pazarı için erişilebilir olacak.

İlginizi çekebilir

Karşınızda yeni Elantra